Her er Canons nye volumhåp

Her er Canons nye volumhåp

Canon har lansert EOS 1200D og håper det blir den nye storselgeren.

I et speilrefleksmarked i fritt fall setter Canon nå sin lit til Canon EOS 1200D, som ble lansert onsdag morgen.

Canon EOS 1200D overtar plassen etter 1100D, som ble lansert for to år siden og som har vært Canons volum-modell i forbrukerdelen av speilrefleksmarkedet.

1100D er nå blant de rimeligste speilrefleks-kameraene på markedet og er å få kjøpt for helt ned til 2500 kroner inklusive mva. med Canons rimeligste «kit-objektiv» med brennvidde-omfang 18-55 mm.

Etterfølgeren 1200D får en startpris på 4490 kroner med samme type objektiv. EOS 1200D kommer i salg i midten av mars.

Speilrefleks med app

I markedsføringen av EOS 1200D kommer Canon til å fremheve sterkt at selskapet har utviklet en nyttig hjelpe-app for kameraet. Folk flest har en tendens til å styre unna læreheftet som følger med når de kjøper et nytt kamera, og i forbrukermarkedet er det derfor mange som ikke får med seg mange av funksjonene som gjør det morsomt og spennende å fotografere med speilreflekskamera.

- Vi må være der kundene er, og nå er det på smart-enheter. Appen er Canons viktigste bidrag til å gjøre speilrefleksfotografering lett forståelig for alle, sa Canons produktspesialist Trond Sliper under presselanseringen av Canon EOS 1200D.

Den nye appen, EOS Bedre Bilder, er tilgjengelig på Google Play for Android-brukere nå og kommer i iOS-utgave om kort tid på Apples App Store. Den engelske versjonen heter Learning Companion.

Dette er altså ikke en fjernstyringsapp, men en ren opplæringsapp som fungerer både brukermanual og guide til grunnleggende fotoprinsipper. For eksempel blir man vist bilder som er mislykte og får en forklaring på hva som er gjort galt.

Moderat oppgradering

EOS 1200D må betegnes som en moderat oppgradering fra forgjengeren. Oppløsningen til CMOS-bildebrikken i APS-C-størrelse er økt fra 12 til 18 megapiksler, mens lcd-skjermen på baksiden av kameraet er vokst fra 2,7 til 3 tommer og oppløsning fra 230.000 til 460.000 piksler. I litt høyere prisklasser ligger lcd-skjermoppløsningen nå gjerne på rundt 900.000 piklsler eller litt høyere.

Videoopptak kan nå gjøres i oppløsning på 1920 x 1080 piksler, mot bare 1280 x 720 piksler på forgjengeren.

Kamera har et autofokussystem med ni autofokuspunkter og kan ta serieopptak med opptil tre bilder i sekundet.

For øvrig er kameraet utstyrt med en rekke filtereffekter, både kreative effekter og effekter mer til lek og moro.

Les om:

Foto/video