- Her kommer Google TV

- Her kommer Google TV

Google skrur opp dampen med nye apps, nye samarbeidspartnere og splitter ny nettside for Google TV-plattformen.

Google har holdt oss litt på pinebenken siden Google TV først ble presentert på selskapets I/O-konferanse i mai i år, men forløsningen ligger i luften.

LES OGSÅ:

Bruk mobilen som trådløst nettverk

På mandag kom Google med en innvielsestale på sin blogg, spenstig titulert "Here comes Google TV". Selskapet annonserer nye innholdsleverandører, nye applikasjoner samt en helt ny nettside for plattformen.

Apps fra Android Market

Google TV er et operativsystem basert på Android og designet for spesielle set-top bokser og tv-er, som gjør at brukeren kan se på innhold fra nettet, spille Flash-spill, surfe på nett, og samhandle med andre Android-enheter og applikasjoner.

Den nye Google TV-nettsiden forteller og forklarer om disse ideene, og proklamerer støtte for applikasjoner som blant annet Napster, Twitter, Pandora og YouTube. Applikasjoner fra Android Market blir tilgjengelig i løpet av neste år, hevdes det.

LES OGSÅ:

Gratis Google Calendar-varslinger på sms

Både Android- og iOS-enheter vil kunne fjernstyre boksen, og på samme måte som med Apples AirPlay vil man kunne "slenge" musikk, tv-programmer og nettsurfing fra telefonen til tv-en. Google snakker også om begrenset multitasking via en bilde-i-bilde-løsning, som gjør at man for eksempel kan sjekke Twitter eller bruke andre applikasjoner mens man ser på tv.

Spennende innholdsprodusenter

Når det gjelder innholdsleverandører, opplyser Google på sin blogg at Turner Broadcasting, NBC Universal, HBO og NBA alle har utviklet optimaliserte nettsider og informasjon for Google TV-brukere. I tillegg er det utviklet spesialiserte applikasjoner for videotjenester som Netflix og Amazon Video on Demand.

Utviklere som er interessert i å optimalisere sine egne nettsider for Google TV eller lage applikasjoner til plattformen, blir oppfordret til å sjekke Google TVs nye utviklerside.

Maskinvare

Det ser ut som vi snart får se Google TV maskinvare også. Logitech skal avduke sin Revue set-top boks på onsdag, og Sony planlegger å presentere Sony Bravia tv-er som støtter Google TV ved en tilstelning 12. oktober, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Endelig betal-apps til Android

Når Google TV eventuelt blir å finne i Norge er et åpent spørsmål. Med tanke på hvor lang tid det har tatt å få betalingsversjonen av Android Market hit til landet, kan det være lurt å smøre på et tjukt lag tålmodighet.

Her ser du en video som blant annet viser applikasjoner i bruk på Google TV:

Foto/video