Her er Wimp - Norges svar på Spotify

Her er Wimp - Norges svar på Spotify

Vi har tatt en sniktitt på den norske musikktjenesten som skal ta opp konkurransen med Spotify.

Musikktjenesten Spotify har på kort tid rukket å bli svært populær. Tjenesten lar deg høre på musikk over internett, med såkalt streaming, både lovlig og gratis. Spotify har på sett og vis revolusjonert måten vi forholder oss til musikk på nettet.

Nå er det norske selskapet Aspiro i ferd med å ta opp konkurransen med Spotify, med programmet som foreløpig heter Wimp.

Wimp finnes per i dag bare i en lukket betaversjon og du må ha en invitasjon for å kunne registrere deg som bruker og installere programmet. Ifølge Aspiro vil den endelige versjonen av programmet mest sannsynlig bli tilgjengelig i løpet av sommeren.

SE BILDESERIE: Slik ser Wimp ut

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en test av Wimp, kun en gjennomgang av programmet og hvordan det fungerer.

Hva er Wimp?

Wimp er en musikktjeneste som, i likhet med Spotify, lar deg høre på musikk over internett. Du kan lage dine egne spillelister og dele de med andre. Programmet er laget på Adobes nye Air-plattform og er tilgjengelig for både Mac, Linux, og Windows.

Wimp og Spotify er på mange måter veldig like. En av de største forskjellene er imidlertid at Spotify tilbyr både en gratis og betalingsløsning, mens Wimp bare tilbyr en abonnementsløsning.

Enkelt og oversiktlig

Grensesnittet til Wimp er lekkert og det er i tillegg svært godt strukturert – og egentlig ganske annerledes enn det man er vant til med i Spotify. Hjem-vinduet inneholder det meste (se bildet øverst i artikkelen). Topplister for album og singler, samt siste nytt. Spillelister lager du, også som i Spotify, i venstre kolonne. I den samme kolonnen kan du også definere artister og album som favoritter ved å trykke på en stjerne. Dermed slipper du å søke opp artisten hvis du ikke har laget en egen spilleliste for den.

Helt øverst i den venstre kolonnen har Wimp-folkene også laget anbefalinger om album de mener er verdt å høre, for eksempel klassiske rockalbum og album som forandret musikken. En utmerket måte å oppdage ny musikk på. Spotify har en lignende funksjon; de foreslår artister de "tror" du liker, basert på musikk du har hørt på tidligere.

LES OGSÅ:

Spotify: Den perfekte musikktjenesten?

Musikkutvalg

Musikkutvalget er på over to millioner forskjellige låter ifølge Aspiros hjemmesider. Biblioteket er naturlig nok ikke komplett ennå, men vi lar oss likevel imponere av låtvalget.

Vi fant flere album på Wimp som norske Spotify-brukere ikke har tilgang til, for eksempel den nyeste plata til The Enemy, Music for the People.

Og i motsetning til Spotify, har Wimp både Pink Floyd, Metallica og John Lennon. Begge tjenestene har debutalbumet til norske Harrys Gym, mens Wimp har alle platene til a-ha (Spotify mangler én). Band som Superfamily, Glasvegas og Wilco har likt innhold hos begge.

Det finnes selvsagt mangler i Wimp, men mye av musikken vi søkte på fantes da heller ikke i Spotify. Tjenesten virker også ut til å ha et svært godt utvalg av norsk musikk.

Ryddig søk

Når du utfører et søk, sorteres resultatene på en langt ryddigere måte enn Spotify, som bare gir deg en lang liste med resultater. Wimp sorterer resultatene i egne bokser for artister, album og låter.

Søker du etter en artist som ikke finnes, kommer Wimp med alternative forslag. Det er ikke alltid forslaget stemmer, langt derifra – men det gir i det minste en god latter.

PÅ NESTE SIDE KAN DU LESE OM AVSPILLING, LYDKVALITET OG KONKLUSJON.

Les om:

Foto/video