Hifi-klubben dropper HD DVD

Hifi-klubben dropper HD DVD

Hifi-klubben vil framover bare selge Blu-ray. Elkjøp selger ikke noe særlig av verken Blu-ray- eller HD DVD-spillere.

Den toneangivende lydutstyr-kjeden Hifi-klubben har tatt HD DVD-spillere ut av sortimentet. Det blir nå utelukkende solgt Blu-ray-spillere fra butikkjeden som har en sterk posisjon blant forbrukere i den mer sofistikerte enden av markedet.

Bakgrunnen er en viktig avgjørelse i vinter den i amerikanske filmindustrien.

- Vi anser dette slaget som ganske avgjort nå. Etter at Warner valgte å gå bare for Blu-ray, har det skjedd et skifte i markedet. Mens vi opp til da hadde solgt 50-50 av HD DVD- og Bluray-spillere, ligger det nå på 90-10 i favør av Blu-ray, forteller Harald Haaland, norgessjef i Hifi-klubben.

Hifi-klubben er et nordisk konsern med en omsetning på om lag en milliard kroner, derav rundt en tredel i Norge. Mange av de som er mest interessert i stereoutstyr og som vil ha hjemmekino av høy kvalitet handler der. Valget kjeden har tatt kan derfor være et viktig signal i bransjen.

- Selv om salget fortsatt ikke er veldig stort, har vi sett en fornuftig vekst etter at Warner valgte Blu-ray. Men dette er jo en stor investering, sier Haaland.

Varsler prisnedgang

I Sverige har flere kjeder, blant dem Elgiganten, gjort som Hifi-klubben. Ikke overraskende er Sony, som står bak Blu-ray-formatet, godt fornøyd.

- Vi ser tydelig at filmindustrien har valgt å satse på Blu-ray, og det taler for at Blu-ray blir den definitive vinnerene av formatkrigen, sier sverigesjef Peter Blom i Sony, som også varsler en prisnedgag for Blu-ray-spillere.

Det kan trengs, for det er ingen voldsom etterspørsel etter verken det ene eller det andre høydefinisjonsformatet.

Lavt salg

- Salget er per i dag svært begrenset. Det er lite salg av begge typene spillere, og derfor ingen klar trend å lese ut av salgstallene, sier Åshild Indresøvde, informasjonssjef i Elkjøp.

Elkjøp forhandler to HD DVD-spillere fra Toshiba og en kombinert HD DVD - og Blu-ray-spiller fra LG.Men dette markedet har på ingen måte tatt av.

Indresøvde forteller at det er imot er et svært godt salg av vanlige dvd-spillere. Avveieingen mellom pris og kvalitet gjør at de fleste er avventende.

- Innovatørsjiktet vil nok prøve ut Blu-ray eller HD DVD. Men Ola og Kari sitter på gjerdet enn så lenge.

Les om:

Foto/video