Hipstamatic + Instagram = sant

Hipstamatic + Instagram = sant

Snart vil du kunne laste opp Hipstamatic-bildene dine direkte til Instagram.

Det virker som en evighet siden Hipstamatic var den kuleste fotoappen til iPhone, selv om det bare er noen små år.

Siden Hipstamatics tidlige dager har det blitt stor konkurranse om fotoivrige iPhone-brukere, og for tiden opplever Instagram stor suksess. Muligens for stor i Hipstamatics øyne?

I tillegg til å være en fotofilterapplikasjon er Instagram et sosialt nettverk hvor man kan dele bilder med venner og bekjente. Og Instagram-bilder kan enkelt deles til andre sosiale nettverk igjen.

Heldigvis ser det ut til at Hipstamatic i stedet for å prøve å konkurrere med Instagram nå heller vil jobbe sammen med dem. Hipstamatic blir nå den første tjenesten til å importere bilder direkte inn i Instagram, skriver The Next Web.

Instagram kommer allerede med en haug med filtre som brukerne kan legge på bildene sine, men Hipstamatic byr på enda flere valgmuligheter i så måte. Kjekt for dem som har brukt mange kroner på å kjøpe diverse filtere i Hipstamatic, men som nå foretrekker Instagrams sosiale delingsfunksjonalitet.

- Da vi startet opp handlet det bare om Facebook, Flickr og Twitter, og nå ser vi et stort skifte i vår brukerbase mot Instagram, sier Hipstamatic-sjef Lucas Buick i et intervju med FastCompany.

- Vi har aldri vært et sosialt nettverk, men vi drar utvilsomt fordeler fra dem. Så dette vil være den første appen utenfor Instagram som slipper deg inn i deres nettverk. Det er ganske kult for oss, sier Hipstamatic-sjefen.

"Tatt med Hipstamatic"

Ifølge The Next Web vil Hipstamatic-appen få en ny valgmulighet for Instagram i det innebygde delevinduet. Det funker på samme måte som for Twitter og Facebook. Du vil kunne legge til filtere på samme måte som før, og når et bilde er lastet opp til Instagram, vil det dukke opp med teksten "Taken with Hipstamatic"

Ifølge Instagram er samarbeidet med Hipstamatic et eksklusivt prøveprosjekt, og dersom det viser seg å være en suksess, er de åpne for at andre fotoapper også vil kunne gjøre det samme i fremtiden.

Instagram har nå 27 millioner brukere. Tjenesten ble lansert i oktober 2010 eksklusivt for iPhone, men en Android-versjon skal være rett rundt hjørnet. Når samarbeidet iverksettes er ikke kjent, men vi tipper det kommer en oppdatering av appene snart.

Foto/video