Hodetelefoner med 7.1

Hodetelefoner med 7.1

Razer gjør seg klar til lanseringen av Megalodon, et hodesett med 7.1-lyd.

Spillutstyrsprodusenten Razer er mest kjent for musematter og avanserte spillmus, men selskapet lager også annet spillrelatert utstyr.

Nå girer selskapet opp til lansering av sitt nye hodesett, som ifølge produsenten skal gi deg et taktisk overtak i spill, takket være støtte for kringlyd i 7.1.

Selskapet har allerede et hodesett på markedet med 5.1-lyd, Barracuda HP-1, hvor hver klokke er utstyrt med fire små høyttalerelementer, som til samme fungerer som front, senter, bak og bass.

Med Megalodon har Razer valgt å basere seg på det normale antallet elementer i hver klokke, og heller skape kringlyden virtuelt. Prosesseringen av lyden skjer ved hjelp av et medfølgende, eksternt lydkort.

Fordelen med kringlyd rett på øret er at du slipper å plage naboer og familie med støyende høyttalere, samtidig som du får høre nøyaktig hvor ting skjer rundt deg i spillet.

Vi har tidligere testet en rekke hodesett med vanlig stereo, med virtuell kringlyd og med "ekte" 5.1 levert av opp til åtte elementer i samme hodesett. Hodesettene med flere elementer har gang på gang vist seg å være det beste alternativet, selv om heller ikke disse kan sammenlignes med høyttalere i 5.1 eller 7.1. Hvorvidt Razer lykkes med å levere et troverdig lydbilde ved hjelp av Megalodons virtuelle 7.1-lyd gjenstår å se. Vi håper å komme med en test av settet så fort vi får det inn til test.

Razer Megalodon har anbefalt utsalgspris i USA på 150 dollar, noe som fort kan bety i overkant av 1 000 kroner her til lands.

Les mer om Razer Megalodon her.

LES OGSÅ:

TEST: Surround for tynne vegger

Foto/video