Hør NRK på alle mobiler

Hør NRK på alle mobiler

Lanserer radioprogram for Nokia, Iphone og Android.

Nå kommer NRK med en gratisapplikasjon som gjør at du kan lytte til de fleste av mediebedriftens radiokanaler. Den fungerer både til Andriod, Iphone og Nokia.

Til Journalisten forklarer digitalradiosjef Leif-Kjartan Bjørsvik at systemet er kjøpt fra Tyskland, ikke egenutviklet. Løsningen er derimot spesialtilpasset for NRK.

- De aller fleste nordmenn har mobiltelefon, og bruken av medieinnhold på mobiltelefoner øker. Derfor ønsker vi å tilby denne radiotjenesten, sier han til avisa.

Andre tjenester også

Ellers er både Facebook, Twitter, yr.no, trafikkmeldinger og nrk.no integrert i programmet – bortsett fra for Nokia-versjonen. På Iphone kan du omgå operativsystemets begrensning som forhindrer at man kan kjøre flere programmet på likt ved å strømme lyden via Safari. Dermed er det altså mulig å benytte andre telefonfunksjoner mens du lytter til radio.

Lyden strømmes i mp3 for øyeblikket, for Iphones del i 64 kb/s, skriver NRK Beta. NRK jobber for tiden med større endringer i teknisk infrastruktur knyttet til sending, og kan derfor levere AAC-format også fra sommeren.

Liquid Air Labs

Selskapet bak løsningen heter Liquid Air Labs, samme selskap som står bak Iphone-applikasjonene til Radio 1 og Energy. Det er Scandinavian Design Group som har levert de grafiske elementene.

Det kommer eget program for publikummet til P3, der det også er egne kanaler der det konstant går programmer som Radioresepsjkonen, Pyro og National Rap Show.

Foto/video