Høyhastighets kompaktkamera

Høyhastighets kompaktkamera

Casio har lansert et lite kompaktkamera med relativt ekstreme spesifikasjoner.

Med EX-FS10 har Casio bygd inn teknologi vi tidligere kun har sett i selskapets større og dyrere modeller. Mest spennende er nok muligheten for å ta bilder og filme i helt ekstreme hastigheter.

Det 16 millimeter tykke kameraet med oppløsning på 9,1 megapiksler er nemlig i stand til å ta hele 30 bilder i sekundet med god oppløsning. Filming går unna med opp til 1 000 bilder i sekundet, noe som gjør det mulig å fange opp detaljer i bevegelser øyet ikke er i stand til å oppfatte. Du kan for eksempel filme ballonger som sprekker eller fugler som flakser med vingene, for så å se hver minste beveglse når du spiller av filmen med normal hastighet.

EX-FS10 er som nevnt utstyrt med en bildebrikke på 9,1 megapiksler, mens optikken gir 3x optisk zoom.

Casio lanserte i samme slengen en noe større modell. EX-FC100 er også et kompaktkamera, men er 22 millimeter tykt og utstyrt med 5x optisk. Ellers er funksjoner og spesifikasjoner for det meste identiske.

Kameraene er ventet klare for salg i løpet av mars i USA. Prisen ser ut til å havne på rundt 350 dollar for FS-10 og 400 dollar FC100, noe som fort kan bety henholdsvis rundt 3 000 og 3 500 kroner her til lands.

Foto/video