Hva vil Apple bruke Beats til?

Hva vil Apple bruke Beats til?

Prislapp: 18 milliarder kroner. Mange spekulasjoner om formålet.

Nå er det offisielt.

Apple har gjort sitt største oppkjøp noensinne ved å bla opp tre milliarder dollar (nesten 18 milliarder kroner) for Beats, både Beats Electronics og Beats Music.

Kjøpet fordeler seg, ifølge Wall Street Journal , slik at 500 millioner dollar er for strømme-tjenesten, mens 2,5 milliarder er for maskinvare-komponenten.

2,6 milliarder dollar ble betalt direkte, mens 400 millioner dollar betales etter bindingstid.

Wall Street Journal påpeker imidlertid at denne oppsplitting kan være rent regnskapsteknisk på grunn av ulike investorgrupper, slik at motivene ikke nødvendigvis kan avledes direkte av tallene.

Kjøpet ble først lekket indirekte av musikkikonet Dr. Dre selv i en tweet der han hintet til seg selv om hiphopens første milliardær.

Ville spekulasjoner

Siden den gang har det blitt spekulert villt i hva Apple, som tross alt både kan lage hodetelefoner og strømmetjenester for musikk, ønsker å få ut av kjøpet.

Mange er enige om at investeringen er i fremtiden av iTunes som Apples musikkimperium. Strømme-delen av Beats tilfører selskapet rettigheter det har slitt med å få kontrahert selv, mens kjøpet av hardware-delen gir Apple innpass i et kulere ungdomssegment av markedet.

I tillegg regnes signeringen av Iovine og Dr. Dre som et viktig strategisk skritt - begge kan musikk inn og ut, og gir Eddy Cue, Apples sjef for internett-programvare og -tjenester, frihet til å bruke mer av sin tid på avtaler innen film og tv. Det gjøres et poeng ut av at Beats har hatt stor suksess med sine sammensatte spillelister, noe Apple selv ikke har fra før.

Et annet element som synes relevant i Apples eget hjemland er at Beats har en sterk posisjon blant afroamerikanere, et markedssegment som har stor penetrasjon av smart-telefoner, men i all hovedsak utenfor Apples domene.

For øvrig nevnes det at Apple visstnok planlegger å beholde både Windows Phone- og Android-appene til Beats. Du kan se et intervju med Iovine og Cue nedenfor.

Via Apple

Les om:

Foto/video