Hybridkameraer fra Hitachi

Hybridkameraer fra Hitachi

Lanserer to videokameraer med lagring på Blu-ray og harddisk.

De nye videokameraene fra Hitachi støtter begge opptakk i Full HD, altså 1 920 x 1 080 piksler. Dette er mulig takket være en nyutviklet bildebrikke på hele 5,3 megapiksler.

Opptakene lagres enten på den innebygde harddisken, eller på små Blu-ray-plater. DZ-BD7H har mulighet for lagring av videoopptak på begge de to lagringsmediene. Ved lagring på åtte centimeter store Blu-ray-plater er det plass til hele 60 minutter med opptak i Full HD i AVC- eller H.264-format.

Ved lagring på kameraets innebygde harddisk blir det plass til hele fire timer med opptak i full oppløsning.

Det andre nye kameraet fra Hitachi, DZ-BD70 er relativt likt utstyrt som BD7H-modellen, men mangler harddisk. Dermed er det kun mulig å lagre på optiske plater, og igjen er det plass til 60 minutter opptak på en Blu-ray-plate.

Ønsker du å spare plass for lengre opptak er det mulig å filme i lavere oppløsning. Ved HD-oppløsning på 1 440 x 1 080 piksler lover Hitachi at det skal være plass til to timer filmopptak på en plate.

Begge kameraene skal være klare for salg i Japan i slutten av august. Prisen er satt til 160 000 Yen, eller rundt 8 000 kroner, for DZ-BD70. Storebror DZ-BD7H, som altså kommer med både Blu-ray og harddisk, vil koste 190 000 Yen, eller rundt 9 600 kroner.

Les mer hos Hitachi.

LES OGSÅ: Raskere Blu-ray

Foto/video