IDG tar over for E3

IDG tar over for E3

IDG World Expo skal starte opp en ny stor spillmesse i 2007, for å fylle tomrommet etter at E3 bestemte seg for å abdisere.

IDG World Expo meldte onsdag at de vil arrangere en større spillmesse i 2007, etter at det ble klart at Electronic Entertainment Expo (E3) ikke blir arrangert neste år.

Entertainment Software Association (ESA), gruppen som arrangerer E3, meldte i sommer at E3 skal slankes til et mindre arrangement beregnet på utviklere, distributører og journalister. E3 har lenge vært den ledende spillmessen i USA (og verden), med over 60.000 besøkende i fjor.

Ny blest

Nå vil IDG World Expo forsøke å skape den samme blesten som E3 hadde på ny. Jobben skal ledes av Mary Dolaher, som kommer til IDG World Expo fra nettopp ESA. IDG World Expo er, i likhet med IDG Norge, IDG News Service, PC World og Computerworld, eid av International Data Group.

Messen er ikke planlagt på detaljnivå ennå, men det er avklart at den vil finne sted 18.-20. oktober 2007 i Los Angeles Convention Center. Dolaher sier hun vil gi besøkende en anledning til å se på og prøve nye spill i en tredagersperiode. Utstillerne skal få lov til å selge spill, og billetten vil trolig ligge på rundt 100 dollar for hele messen.

Navnkonkurranse

IDG World Expo skal sette opp et nettsted for å få potensielle besøkende til å foreslå et navn på messen.

I tillegg til å planlegge den nye store spillmessen, har IDG World Expo fått i oppdrag å arrangere E3Expo Media and Business Summit, en bransjefokusert, mindre messe som etter planen skal gå av stabelen i juli 2007. Alle de tre stopre konsollprodusentene, Microsoft, Nintendo og Sony Computer Entertainment vil være tilstede på denne messen, opplyser Dolaher.

Foto/video