IKEA med integrert TV- og surroundanlegg

IKEA med integrert TV- og surroundanlegg

Slutt på kabelkluss, og plass til Apple TV.

Kabler betyr knot, knuter, krøll og kluss.

Og det er ikke måte på hvor mange det er som skal til for å rigge opp tv med dvd-spillere, surroundanlegg, tunere og mediebokser.

Men dette har IKEA tenkt å få en bukt med, og Norge er ett av landene der det nye anlegget får premiere til høsten.

For IKEA er det også et helt nytt marked man begir seg ut på når man nå også leverer forbrukerelektronikk som en del av et møbel.

Møbel-serien UPPLEVA inneholder en full-HD LED-tv som kommer i tre forskjellige størrelser (medium-størrelsen har en 24" skjerm). Tv-en er satt opp mot et 2.1 surroundanlegg der diskant-høyttalere er integrert i basen mens subwooferen er trådløs og kan flyttes fritt omkring.

Lyd- og bilde-anlegget har en kombinert CD-, DVD- og Blu-Ray-spiller. Systemet kan også kobles opp mot internett slik at multimedieinnhold kan strømmes til anlegget. Og som sagt er alle ledninger kløktig skjult.

Elektronikken er utviklet i samarbeid med kinesiske TCL, en av verdens største i denne genren. IKEA har såpass stor tiltro til seg selv og sine samarbeidspartnere at de kommer til å gi fem års garanti på pakken.

Prisen for komplett stue-møbel inkludert tv, lydanlegg og høyttalere begynner på cirka 6500 svenske kroner (rundt 5500 norske kroner). Se en promovideo nedenfor.

Og hva har dette med Apple å gjøre? Fint lite - men du kan selvfølgelig koble en Apple TV eller en Mac mini til tv-en via en av dens fire HDMI-porter. Og forøvrig er det også to usb-innganger for kortlesere, formoder vi.

Via IKEA.

Les om:

Foto/video