Imponerende iPhone 4S-video

Imponerende iPhone 4S-video

VIDEO: Det er nesten så du kan glemme stativet.

Ved siden av raskere prosessor og talestyring, er kameraet den viktigste nyheten med iPhone 4S, som kommer i salg i Norge den 28. oktober.

iOS 5

Men det er ikke bare de som blar opp for å få en flunkende ny iPhone 4S som kan nyte godt av ny kamerateknologi fra Apple. Også eksisterende iPhone-kunder som oppgraderer til iOS 5 vil kunne glede seg over raskere aksess til kamera-appen fra Låse-skjermen, bruken av lyd-knapp som utløser-knapp samt enkel bilderedigering. HDR-fotografering er også tilgjengelig.

Også iCloud-tjenesten Photo Stream, som automatisk synkroniserer bilder mellom telefon og Mac, er noe som alle som oppgraderer vil kunne ta del i. På denne måten kan man også abonnere på bildestrømmer fra en Apple TV i tillegg til at man kan aksessere de tusen sist tatte bildene via iCloud-nettsiden hvor som helst man har nettilgang i en nettleser.

Til slutt skal det også nevnes at Apple har kommet med en egen Postkort-app som lar deg ta bilder og så få sendt disse som fysiske kort til en ønsket adressat. Kvaliteten ser veldig bra ut - på høyde med Letterpress-kvaliteten som Apple benytter seg i iPhoto-albumtrykktjenesten.

iPhone 4S

Men det er klart det er noen fordeler med helt ny maskinvare. Det nye kameraet i iPhone 4S har hele 8 megapiksler i bildesensoren (det er 60 prosent mer enn i forløperen iPhone 4), og er generelt mer lyssensitiv takket være et nytt femte linse-element.

Dette resulterer i en noe lengre brennvidde som tilsvarer cirka 35mm, men derimot også et mer lyssterkt objektiv med f2.4 med mindre fordreining mot kantene samt UV-filtrering før sensoren.

Også innebygget ansiktsgjenkjenning for bedre bildefokus og lysberegning er innebygget for opptil ti objekter, og fungerer godt selv i vanskelige lysforhold. Apple har på sine egne nettsider publisert en rekke uretusjerte bilder tatt med en iPhone 4S som kan fritt lastes ned for nærmere granskning. Detaljgraden og skarpheten er høy, noe som kan bekreftes ved selvsyn.

Den raskere prosessoren i en iPhone 4S sørger også for at man kan ta bilder raskt - Apple er veldig stolte av den korte oppstartstiden på under sekundet - og bare halv-sekundet til neste bilde. Dette slår de fleste andre mobiltelefoner, og faktisk er bildekvaliteten såpass godt at den for mange vil kunne erstatte et ekstra kompaktkamera i reisevesken.

Video

Men under videoopptak kommer virkelig den nye A5-prosessoren til nytte. iPhone 4S tillater opptak i full HD, 1080p, og med Apples egen iMovie-app også dugelig redigering direkte på telefonen. Apple benytter seg av det innebygde gyroskopet i mobilen til å kompensere for naturlig bevegelse i sanntid. Antiryste-modusen beskjærer noe av bildet under prosessen - dette er en forutsetning - men det er såpass lite at det er knapt merkbart i full HD.

Se video-eksempel på den innebygde stabiliseringen nedenfor. Der sammenliknes video-opptak med en iPhone 4S med stabilisering og en ustabilisert iPhone 4. Effekten er slående.

Og helt nederst en kort video filmet med iPhone 4S - med imponerende kvalitet. Se for deg selv.

Du kan lese mer om kameraet i iPhone 4S hos Apple her. Via dvice

Les om:

Foto/video