Ingen hdtv i norske hjem

Ingen hdtv i norske hjem

- Å sende i hd krever et stort volum og en voldsom investering som vi ikke har sett oss råd til, sier NRK-sjef Hans Tore Bjerkaas.

Mange nordmenn har kjøpt seg hd-klare tv-er de siste årene, men det tar tid før de gir kvaliteten som ønskes. Både NRK og TV2 velger å vente med tung satsing på innholdsiden, selv om teknologien allerede var på markedet i 2001.

Hd-sendinger krever svært høy overføringskapasitet. Det vil være utilgjengelig for det nye bakkenettet, og ingen av de norske tv-kanalene sender i hd-formatet på kabel- og parabolnettet, ifølge Dagens Næringsliv.

- Å sende i hd krever et stort volum og en voldsom investering som vi ikke har sett oss råd til, sier kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas i NRK til DN.

LES OGSÅ: - Ikke le av ultra-hd!

Statskanalen skal i løpet av den nærmeste tiden se på hva de skal gjøre i forbindelse med hd-sendinger og legge en fremtidsplan.

- Jeg tror hd-tv vil være standardformatet i løpet av fem år, sier Bjerkaas.

Selv om Canal Digital per dags dato tilbyr flere hd-kanaler i sitt parabolnett, er det få kunder som foreløpig har ønsket tilbudet.

- Det er ikke all verden og det blir ikke noe skikkelig vekst i dette før TV 2 og NRK begynner å levere innhold, sier administrerende direktør Svein Erik Davidsen i Canal Digital til DN.

Les om:

Foto/video