Instagram kommer til Android

Instagram kommer til Android

- Blir bedre enn til iPhone, lover utvikleren av den populære fotodelingsappen.

Instagram er en populær sosial fototjeneste til iPhone som lar brukerne ta bilder og deretter legge ulike filtere på bildene.

Brukerne kan så dele bildene med andre både i eller utenfor tjenesten. Det er mulig å like andres bilder eller kommentere dem.

27 millioner brukere

Fototjenesten har foreløpig vært eksklusiv for iPhone, og siden lanseringen høsten 2010 har over 27 millioner brukere registert seg.

Under utviklingsmessen SXSW som fant sted i USA i helgen kunngjorde Instagram at selskapet kommer til å slippe en versjon for Android i løpet av kort tid, skriver PC för Alla.

En Android-versjon av Instagram har vært etterlengtet, men har latt vente på seg da selskapet først ville tilpasse tjenesten slik at den fungerer bedre med flere brukere, ifølge TechCrunch.

Ifølge Instagrams Kevin Systrom kommer Android-versjonen dessuten til å bli bedre enn iOS-versjonen på visse områder, uten at de spesifiserer hva slags funksjonalitet det eventuelt er snakk om.

Instagram-universet

Instagrams popularitet har dessuten avlet frem et økosystem med Instagram-relaterte iPhone-, web- og Mac-programmer, samt utskriftstjenester og andre produkter.

Blant annet er det mulig å lage kjøleskapsmagneter av Instagram-bilder. Fotobøker, klistremerker, mobildeksler, ølbrikker, keramiske fliser er også mulig å få kjøpt seg.

Les mer:

Få mer ut av Instagram-bildene

Foto/video