Internett-tv mye viktigere enn 3d

Internett-tv mye viktigere enn 3d

3D-tv kaprer oppmerksomheten, men det er "tilkoblet tv" som vil utgjøre den virkelige tv-revolusjonen.

Mye av nyhetsdekningen når det gjelder tv-funksjonalitet har i den senere tid konsentrert seg om 3d, mens i det stille vokser "tilkoblet tv" til nye høyder. 40 millioner apparater i denne kategorien tv-er forventes solgt på verdensbasis i 2010, et tall som anslås å stige til 118 millioner i 2014. Dette går fram av analyseselskapet DisplaySearchs Quarterly TV Design and Features Report for 3. kvartal 2010.

Nye formater, nye portaler

Tv-produsentene utvikler stadig nye plattformer for å tilby nye formater til tv-seerne, mens kringkasterne også lanserer sine egne standarder og portaler, som for eksempel Hbb.TV og YouView, skriver DisplaySearch.

- Det er en spennende tid for "tilkoblet tv"-sektoren, sier Paul Gray, DisplaySearch-direktør for European TV Research.

LES OGSÅ:

Sony HD-tv med innebygd Google TV

- Det er en slagmark hvor tv-produsenter, internett video-selskaper, kringkastere, betalings-tv og it-industrien alle kjemper om sin del av kaka. IPTV beveger seg fra å være en teknologi til å bli et reelt tjenestetilbud, sier Gray.

Internett-tv mye viktigere enn 3d

- Det har vært en lang, utfordrende reise så langt, særlig med nye konkurrenter som Google TV på banen. Tv-produsentene blir nødt til å lære seg nye kunnskaper for å lykkes, som for eksempel å forhandle fram innholdsavtaler. Jeg tror de fleste tv-produsentene skjønner at dette er en dramatisk omveltning i bruken av tv som vil bety adskillig mer enn 3d, som egentlig ikke endrer tv-ens funksjon eller bruksmønster, sier Gray.

LES OGSÅ:

Slik er Google TV

DisplaySearch tror at markedet for "tilkoblet tv" vil splittes i to segmenter, hvor det ene består av basisapparater med utvidede tjenester som Hbb.TV, YouView og VuDu, mens det andre segmentet vil utgjøre "smart-tv-er" med konfigurerbare applikasjoner, sofistikerte søke- og navigasjonsmotorer og avanserte brukergrensesnitt.

Smarte tv-er

DisplaySearch definerer en "smart-tv" som en tv som kan hente innhold utenfor lukkede tjenester, har intelligente søke- og anbefalingsfunksjoner, er oppgraderbar for brukeren, og kan kommunisere sømløst med andre enheter i hjemmet via nettverk

LES OGSÅ:

YouTube større enn TV

Foto/video