Investerer i Dvd-Jon

Investerer i Dvd-Jon

Jon Lech Johansen har hentet inn 50 millioner kroner til det nye medieprogrammet Doubletwist.

Norges største datakjendis, Dvd-Jon, er i ferd med å bli en kommersiell suksess. Ifølge Dagens Næringsliv har han hentet inn nærmere 50 millioner kroner fra ventureselskapene Northzone Ventures i Norge og sveitsiske Index Ventures.

Investorene har stor tro på at Johansens nyeste arbeid kan bli økonomisk svært lønnsomt.

- Vi tror at dette produktet vil få mange millioner brukere. Vi investerer bare i et selskap hvis vi tror at selskapet, om det lykkes, kan komme opp i minimum 50 millioner euro (omkring 400 mill. kroner) i omsetning. For Doubletwists del kan det ta fire til seks år, sier Bjørn Stray i Northzone til avisa.

Dvd-Jon fikk navnet sitt da han som 16-åring knekket kopisperren på dvd-er. Senere ble han enda mer berømt da han fjernet sperrene til Apples musikktjeneste Itunes.

Johansen beskriver sitt nyeste prosjekt som en logisk oppfølger av de forrige, og som en fortsettelse av kampen mot lukkede systemer som gjør det vanskelig for brukeren. Doubletwist gir brukeren mulighet å spille ulike musikkformater på alle slags musikkspillere. Doubletwist har allerede rukket å få medieoppslag verden over.

- Det er den samme holdningen, men dette er på et langt mer profesjonelt nivå, sier han.

Investorene tror at markedet for produktet kan være så stort som fem milliarder kroner årlig.

LES OGSÅ: DVD-Jon viser fildelingsprogram

Les om:

Foto/video