iPhone-foto til Lexmark-skrivere

iPhone-foto til Lexmark-skrivere

Lexmark har lansert et gratisprogram for å skrive ut trådløst fra iPhone.

LexPrint fra skriverprodusenten Lexmark er en gratis iPhone-applikasjon som gjør det lett å skrive ut bilder fra iPhone eller iPod touch på en hvilken som helst Lexmark-skriver.

Dermed har minst tre av de største skriverprodusentene kommet med iPhone-programmer for utskrift fra sine skrivere: HP, Canon og nå altså Lexmark.

iPhone-manøvrering

Med LexPrint kan man bruke de vanlige iPhone-manøvreringene til å zoome inn og ut eller å panorere innenfor et forstørret utsnitt av et bilde på iPhone mens man ser bildet i forhåndsvisningsmodus på iPhone-en.

Man kan enkelt veksle mellom landskaps- og portrettmodus ved å snu iPhone-en fra vertikal til horisontal posisjon eller omvendt.

Til en del Lexmark-skrivere må man benytte programmet LexPrint Listener, som kan lastes ned gratis og installeres på pc-en. Programmet sørger for kommunikasjon mellom skriveren og iPhone-en.

Forutsetningen for at løsningen skal fungere, er at alle enhetene – pc-en, iPhone-en og Lexmark-skriveren – er tilkoblet det samme trådløse nettverket.

Testen

Vi har prøvd LexPrint mot en Lexmark Prestige Pro805 multifunksjonsmaskin koblet i det samme trådløse nettverket som blant annet en MacBook Pro. For å få løsningen til å fungere, måtte vi laste ned LexPrint Listener til Mac-en, noe som var gjort på noen få sekunder.

Etterpå var det bare å aktivere LexPrint-programmet på iPhone-en. Førstevalget er å åpne fotoalbumet du har liggende på iPhone-en, velge et aktuelt bilde herfra og trykke på skriversymbolet for å få det skrevet ut. Vi kjørte ut en del bilder med Lexmark Pro805-maskinen utstyrt med Lexmark Photo Paper i 10 x 15 cm-størrelse, og fikk ut helt ok albumbilder.

Det andre valget er å aktivere det innebygde kameraet i iPhone, ta bilde og få det skrevet ut direkte.

Kameraet i iPhone 3Gs har en oppløsning på tre megapiksler, så det er jo ikke all verdens bildekvalitet du får ut, men greit nok til albumbilder som det ikke stilles spesielt høye krav til.

Det tredje menyvalget bringer deg inn i oppsettmenyen, der du velger hvilken skriver iPhone-en skal koble seg til, om utskriften skal være i kladdemodus, normalmodus eller i fotomodus, hvilken utskriftsstørrelse bildet skal skaleres til (for eksempel A4 eller 4 x 6 tommer, som tilsvarer 10 x 15 cm albumfoto), og så videre. Brukergrensesnittet i godt i tråd med iPhone-konvensjonene.

Anbefales

Førsteinntrykket vårt er at LexPrint er en nyttig, liten applikasjon som vi gjerne anbefaler til iPhone-brukere som også har tilgang til Lexmark-skrivere og -multifunksjonsmaskiner.

Lexmark LexPrint er kompatibel med iPhone og iPod touch, og man må kjøre iPhone-operativsystemet OS 2.2.1 eller nyere.

For å laste ned LexPrint fra Apples App Store, går du hit . (Du må ha iTunes installert på Mac-en eller Windows-pc-en.)

Les om:

Foto/video