iPhone-konsert på Wembley

iPhone-konsert på Wembley

Den britiske artisten Gary Go skal holde en annerledes konsert på Wembley i sommer.

Gamle rockehelter snur seg nok i graven av det nyeste påfunnet til den britiske popartisten Gary Go. Som oppvarmer for Take That på boybandets kommende sommerturné skal han nemlig opptre med bare ett instrument... en iPhone.

Håper ingen ringer

I stedet for å bruke ekte instrumenter som gitar og trommer, vil Gary Go, eller Gary Baker som han egentlig heter, benytte seg av ulike musikkprogrammer som finnes for iPhone for å fremføre en rekke låter live på Wembley Stadium - som tar opptil 90 000 mennesker.

Nøyaktig hvordan er ennå ikke kjent. Det er dessuten bare deler av konserten som blir iPhone-basert. Go vil også ha med seg vanlige musikere på scenen for å fremføre noen av låtene.

- Det er ganske utrolig at jeg skal bruke en mobiltelefon på Wembley-scenen foran så mange mennesker. Min største frykt er imidlertid at noen ringer midt i en låt, sier han til London-avisen Evening Standard.

LES OGSÅ: iPod brukes i krig

Ikke den første

Den spesielle opptredenen er ikke den første i sitt slag. En annen britisk gruppe, The Mentalists, ble en hit på Youtube da de gjorde sin egen iPhone-versjon av MGMT-låta 'Kids'. Gary Go er imidlertid den første til å holde en iPhone-konsert foran et større publikum.

- Å se en artist opptre med iPhone på Wembley, tror jeg ikke en gang Apple hadde trodd skulle skje. Programvaren (på App Store, red. adm.) startet som en artig kuriositet, men nå ser vi seriøse musikere produsere ordentlig musikk med den, sier Stuart Dregde i musikknettstedet Music Alley til Evening Standard.

Gary Go har også brukt mobiltelefonen til å lage noen av låtene på sitt kommende debutalbum. Han varmer opp for Take That på Wembley Stadium datoene 1., 4. og 5. juli.

Foto/video