iPhone-nærbilder uten å oppgradere

iPhone-nærbilder uten å oppgradere

Slik får du makrobilder med din nåværende iPhone.

Er du imponert over nye iPhone 3G S, som også har fått makromodus, men usikker på om det er verdt å oppgradere? Du kan få makromodus også på dagens modell - vi viser deg hvordan.

En av nyhetene i den kommende iPhone 3G S er det forbedrede kameraet. Fra dagens to megapiksler går vi opp til tre megapiksler. Fremdeles ganske langt bak oppløsnings-krigen, men det er kvaliteten det kommer an på, ikke sant? Og så har vi fått autofokus og makromodus samt muligheten for manuell overstyring gjennom å røre på et ønsket område på skjermen. Og selvfølgelig mulighet for video-opptak.

LES OGSÅ: Her er din nye iPhone

Men Apple har også bygd inn en god del kunstig intelligens i kamera-modulen. Automatisk eksponeringskontroll for vanskeiige lysforhold, mulighet for å skyte serier med stillbilder, og som sagt en makromodus.

Sisnevnte kan komme godt med ikke bare ved ordinær fotografering, men også ved registrering av informasjon for eksempel med et program som Evernote for iPhone (gratis). Det kan for eksempel brukes til avfotografering av kvitteringer, avbildning av viktig tekst fra en avis eller et visittkort, eller strekkoden til en et produkt du gjerne vil sjekke om du klarer å finne rimeligere på nett enn i butikk.

Når det gjelder strekkode-skanning, hvor det er avgjørende med fokus og nærhet til objektet, finnes det allerede en rekke programmer for iPhone. Et eksempel er for eksempel RedLaser fra Occipital (11 kroner i AppStore) eller Snappr.net. Problemet så langt har vært mangelen på nettopp en nærbilde-funksjon i selve iPhone.

Men det finnes faktisk en smart løsning for å rette på denne mangelen allerede idag - og uten at du trenger å bla opp penger for en ny modell.

LES OGSÅ: iPhone 3G eller 3G S - hvilken skal du velge?

Løsningen kommer fra Griffin, kjent produsent av iPhone- og Apple-tilbehør generelt. Det er et beskyttelses-etui for telefonen som har en makrolinse innebygd. I tillegg beskytter den også skjermen.

Makro-linsen er smart nok gjort slik at den kan skyves til side for normal fotografering, og tester viser at det hele faktisk fungerer. Og ikke koster det all verden heller: Griffin Clarifi koster cirka 31 dollar (omtrent 200 kroner, ekskludert frakt).

Nedenfor kan du se en video-demo av Clarifi, samt en Apple-video som viser frem de nye foto-mulighetene i nye iPhone 3Gs.

Foto/video