iPhone som universalfjernkontroll

iPhone som universalfjernkontroll

Voomote Zapper vist frem på IFA-messen.

I teorien er en universalfjernkontroll redningen for rotet på stuebordet. Hvem vil vel ikke bytte ut alle de sju forskjellige fjernkontrollene med alt-i-ett-løsning som er mye ryddigere å forholde seg til. For mange er imidlertid ikke en universalfjernkontroll den beste løsningen. De er gjerne for store og for vanskelige å lære seg å bruke. Ofte blir de gamle fjernkontrollene liggende fremme likevel.

Og så har jo antagelig smartmobilen blitt den nye favorittdingsen som du ikke klarer å la vær å klå på når du ligger henslengt på sofaen. Flaks er det da at det er stadig mer som tyder på at det er denne alt-i-ett-dingsen som blir gjeldende i fremtiden. På IFA-messen i Berlin viste selskapet Zero1 frem sitt kommende tilbehør Voomote Zapper, som forvandler din iPhone til en universell fjernkontroll. Fjernkontroll-problem løst!

Tv-guide medfølger

Ifølge vårt svenske IDG-søstertidsskrift M3.se har Zapper en infrarød sender som du kobler inn i en iPhone, iPad eller iPod touch. Senderen kommer i 11 ulike farger som ser ut til å matche Apples Smart Cover-omslag.

Du bruker den tilhørende appen for å synke Zapper med en TV/kabelmottaker, DVD- eller Blu-ray-spiller, spillkonsoller, stereoanlegget og så videre. I tillegg har appen en del funksjoner som TV-guide og muligheten til å tilegne visse knapper snarveier. Vil du for eksempel at dvd-spilleren skal mate ut filmen og deretter skru seg av, kan du programmere inn dette, skriver M3.se.

Svenske M3, som var tilstede på IFA-messen, skriver at Voomote Zapper virket som en lovende duppeditt med et velfungerende grensesnitt. Noen ordentlig test gjennomførte de imidlertid ikke, så vi får bare vente å se hvordan det funker til produktet kommer i salg.

Om Voomote Zapper dukker opp i Norge, gjenstår å se. Den skal lanseres i Tyskland og USA i oktober. Prisen ligger på 49 euro, cirka 375 kroner. Antagelig vil tilbehøret kunne bestilles fra Zero1s nettsider (på engelsk). Husk at frakt og toll da kommer i tillegg.

Se en reklamefilm av Voomote Zapper nedenfor.

Les om:

Foto/video