iTunes 11 i produksjon

iTunes 11 i produksjon

Apple har allerede begynt å teste neste store iTunes-versjon internt.

Det ifølge 9to5Mac, som siterer anonyme kilder på at arbeidet med den nye versjonen ble satt i gang før iTunes 10.6 ble lansert i mars.

Ifølge 9to5Mac vil ikke iTunes 11 komme med et annerledes design enn før, men det vil komme med enda mer iCloud-integrasjon i form av blant annet et nytt iCloud-innstillingspanel i selve programmet.

Dette panelet beskrives som "et sentralisert, alltid tilgjengelig sted hvor brukere kan styre iCloud-relaterte funksjoner i iTunes. Disse funksjonene inkluderer iTunes Match, iTunes in the Cloud, iCloud iOS-sikkerhetskopier og mer".

Det er forventet at Apple vil lansere iTunes 11 sammen med iOS 6, men 9to5Mac skriver at en annen iTunes 10.x-oppdatering som gjør programvaren kompatibel med iOS 6 er mer sannsynlig.

Det er også forventet endringer til iTunes Store og App Store i løpet av sommeren. Endringene det er snakk om inkluderer ny design som skal være enklere og mer brukervennlig og som skal gjøre det raskere å finne innhold.

Ønsker overhaling

Mange iTunes-brukere ønsker seg en total overhaling i den neste oppdateringen av programmet. Mange av klagene dreier seg om synkroniseringsproblemer og overkompliserte måter å få gjort ting på i programvaren, skriver Macworlds nyhetstjeneste. Jason Snell, redaktør i Macworld, skriver i en kommentar at tiden er overmoden for nettopp dette.

- Apple har stappet nesten alt som involverer media (og app) administrering, kjøp og avspilling i denne ene appen. Den sprekker i sømmene. Den er et fullstendig rot. Og det er på tide med en overhaling, skriver Snell.

iTunes håndterer i dag både musikk, podkaster, tv-serier, filmer, apper, bøker og synkronisering. Jason Snell mener Apple kan gjøre lurt i å splitte programmet opp i separate apper, en viet for avspilling av media og en annen viet for synkronisering av enheter. Han lurer også på om iTunes Store burde vært adskilt.

Les om:

Foto/video