iTunes får en real ansiktsløftning

iTunes får en real ansiktsløftning

Apple slipper helt ny versjon i oktober.

Apple viste i kveld frem en helt ny versjon av iTunes som slippes i oktober.

Forenklet brukergrensesnitt, muligheten til å spille media fra iCloud, en ny minispiller og en redesignet iTunes Store er blant nyhetene.

Design

Brukergrensesnittet i iTunes har blitt redesignet og beskrives av Apple som "forenklet". Amerikanske Macworld omtaler det som en "kant-til-kant"-design. En real ansiktsløftning, ser det ut til, men det spørs hva brukerne synes om endringene.

Det kan nemlig se ut som om den gode, gamle venstre sidelinjen er borte vekk. I stedet finnes en rullegardinmeny øverst til venstre. Drastiske endringer som det medfører ofte en del ståhei. Vi får vente å se hvordan det fungerer i praksis.

Den nye designen byr på forenklede visninger av innhold. Hvis du klikker på musikk, vil iTunes automatisk tilpasse vinduet til å bare vise musikk. Videre bys det på en ny utvidet visning av innhold. Velger du et album, vil det under albumet dukke opp en liste over alle låtene, men du har fremdeles muligheten til å navigere i biblioteket uten å klikke deg tilbake.

Hvert album kommer med en funksjon kalt "In The Store", som lar deg se topplåter og -album fra en artist, sammen med anbefalinger. Du kan også bla gjennom biblioteket ditt etter artist, klikke på en artist for å se bare de albumene. Artister kan også dele bilder med deg rett i biblioteket ditt.

Spillelister vises nå i en liste i venstre sidelinje når du kikker på Spillelister-oppføringen. Klikk på Legg til for å se innholdet av spillelisten din og hele biblioteket ditt.

"Up Next"

Med en ny funksjon kalt "Up Next" kan du se hvilke sanger som står i spillekøen. Disse kan du omrokkere på om du vil, og så kan du spille av sanger umiddelbart om du ønsker det. Hvis du vil plassere nye sanger i spillekøen, er det selvsagt mulig.

Bedre søk

Nye iTunes vil nå søke på tvers av hele biblioteket ditt, i stedet for at du må velge musikk eller filmer og bare søke innenfør de mindre bibliotekene.

Ny minispiller

Apple har også forbedret minispilleren (den du får når du klikker på den grønne knappen i øverste venstre hjørnet av iTunes-vinduet). Du må nå ta musepekeren over spilleren for kontroller, det er innebygget søk og så støtter også minispilleren "Up Next"-funksjonen.

Innebygd iCloud

iCloud blir en viktigere del av iTunes, og alle kjøpene din vises i biblioteket ditt sammen med lokalt innhold. Svitsjer du for eksempel til Movies, kan du se alle filmene som du har begge steder. iCloud husker også hvor du er i en film eller tv-serie uansett hvilken enhet du bruker.

iTunes Store

Selve iTunes-butikken får også en ansiktsløftning i den nye utgaven og ser ut som butikken gjør på iPad. Det vil gå raskere å bla gjennom nyheter eller album, og du kan spille av forhåndslyttinger mens du navigerer deg videre i butikken.

iTunes Store vil også vise konsertinfo, så du kan se informasjon om hvilke konserter som holdes i nærheten av deg. I tillegg kan du se din egen forhåndsvisnings-historikk. iCloud synkroniserer loggen på tvers av alle enheter.

Apple sa ingenting om iTunes ville få musikkstrømming slik det spekuleres i, men oktober er lenge til ennå.

Via Apple.

Les om:

Foto/video