iTunes Match også til Norge?

iTunes Match også til Norge?

Apple jobber på spreng med plateselskapene om å få iTunes Match i flere land enn USA.

En av de store nyhetene i den kommende skytjenesten iCloud er iTunes Match - Apples foreløpige svar på Spotify og WiMP.

Musikktjenesten gjør det mulig for brukere å lagre hele musikksamlingen sin i den såkalte skyen for 25 dollar, cirka 145 kroner, i året. Musikken lastes ikke opp fysisk, Apple skanner harddisken din og matcher den opp mot musikken som finnes på iTunes Store. Musikken vil deretter kunne «streames» til en hvilken som helst datamaskin eller iOS-enhet uansett hvor man befinner seg.

Apple har allerede gjort det klart at iTunes Match til å begynne med bare vil være tilgjengelig for amerikanske brukere, dette på grunn av manglende globale rettigheter med plateselskapene.

Norge antagelig ikke prioritert

Nå sies det imidlertid at Apple er i tøffe forhandlinger for å få plateselskapene til å gå med på en internasjonal lansering av den nye iTunes-tjenesten. Ifølge Cnet kommer det til å bety at tjenesten i løpet av kort tid vil kunne tilbys til kunder i Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Apple forventes å lansere iCloud sammen med iOS 5 og en ny iPhone i morgen, men det er ikke kjent når nettjeneste åpner dørene for brukerne.

Hvordan ståa blir for Norge gjenstå å se, men tradisjonelt har ikke nordmenn stått i køen hva gjelder nye Apple-produkter og -tjenester. Macworld Sverige lanserer en teori at dersom det går som med filmsalget i iTunes, kan vi se frem til tjenesten en gang i løpet av høsten 2017.

Men la oss håpe det ikke blir tilfellet denne gangen.

Foto/video