iTunes med album-preview

iTunes med album-preview

Apple gjør det nå enklere å prøvelytte på hele album i iTunes Store.

Apple, alltid like fokusert på selv de minste detaljer, gjør det nå enda enklere for oss å lytte på små smaksbiter av albumene som er til salgs i iTunes Store. Og enklere å bli fristet til å kjøpe hele album, skulle vi tro.

Det har alltid vært mulig å prøvelytte på små, et halvt minutt lange klipp fra de forskjellige sporene i et album. En praksis som muligens favoriserte salget av enkeltspor, noe som har vært platebransjens store ankepunkt mot Apple og iTunes.

Album

I det siste har vi sett en del anstrengelser mot det å få opp igjen salget av hele album, og ikke bare enkeltspor. Det være seg funksjoner som rabattert komplettering av album der man eier enkeltspor, eller også det nye fremstøtet med å tilby ekstrainnhold som cover-kunst og interaktivt innhold ved siden av musikken under merknavnet iTunes LP.

Preview All

Siste lille detalj som Apple nå har polert på rett i iTunes Store er en egen knapp under spillelisten for et album, med teksten Preview All. Et trykk vil føre til avspilling av alle 30-sekunders snutters fra alle sporene i albumet. Nesten som en spilleliste, med andre ord - om enn med veldig, veldig korte sanger. Men vi liker det - detaljene teller også.

Via Apple.

Foto/video