- iTunes tar opp kampen mot Spotify og WiMP

- iTunes tar opp kampen mot Spotify og WiMP

Nå er Apple ved forhandlingsbordet om en strømmetjeneste for musikk.

Det er Wall Street Journal som har vekket til live ryktene igjen. De hevder Apple nå er i forhandlinger med plateselsapene om en slik tjeneste.

Wall Street Journal omtaler tjenesten som en Pandora-konkurrent, hvilket er en populær nettbasert radiotjeneste i USA. Hvis du aldri har hørt om Pandora før, er det kort fortalt en tjeneste som lar brukerne lage sine egne radiostasjoner basert på musikken de liker. Spotify tilbyr også lignende radiofunksjonalitet.

Apples angivelige musikktjeneste vil kunne brukes på samtlige av Apples produkter inklusive iPhone, iPad, iPod og Mac, ifølge Wall Street Journal. Windows kan også bli aktuelt, men den vil ikke fungere på Googles Android-plattform, hevder publikasjonen.

Musikkstrømming har blitt veldig populært i senere tid, med Spotify og WiMP som to populære alternativer i Norge. I USA er Pandora blant de mest brukte strømmetjenestene.

Kjøpte strømmetjeneste i 2009

Ryktene om at Apple kommer med en strømmetjeneste for musikk har gått i mange år uten at en faktisk tjeneste har sett dagens lys. Suksessen til tjenester som Spotify kan imidlertid ha fått Apple til å innse at det er strømming som er fremtiden, ikke digital nedlasting som iTunes Store er basert på i dag.

I 2009 kjøpte Apple en musikktjeneste kalt Lala som lot brukerne strømme musikk rett fra nettleseren. Hva Apple skulle med Lala, har det blitt spekulert lenge i. At de har evnen til å strømme innhold til brukere er det imidlertid liten tvil om. For eksempel ble Jack Whites debutplate Blunderbuss gjort tilgjengelig for strømming på iTunes Store en uke før plata kom i salg. Konsertene fra iTunes Festival 2012 som arrangeres nå i september strømmes dessuten live via iTunes, iOS-apper og Apple TV.

Lanseres når?

Dersom Wall Street Journals påstander stemmer, er det ikke å forvente at musikktjenesten introduseres på denne ukens iPhone 5-lansering. Går forhandlingene veien, bør den være klar innen noen måneder, hevder publikasjonen.

Foto/video