Julesalg over all forventning

Julesalg over all forventning

Dataprodukter har solgt som varmt hvetebrød i desember.

- Den butikken med mest økning hadde 26 prosent i forhold til forrige desember. Det har vært en vesentlig økning i desember, selv om vi ikke har endelig tall ennå, sier Roar Meland i Datakjeden. Han er en av flere i kanalen som nå ser tilbake på et julesalg som virkelig sparket fra.

- Interessant er det også at flere butikker som ikke har hatt noen særlig vekst i år, har skutt voldsomt fart. I Tromsø så vi 40 prosent vekst allerede i november og med 25 prosent vekst i desember, blir det et bra fjerde kvartal, fortsetter Meland.

Bærbar suksess

- Vi har solgt fryktelig mye bærbare pc-er og stasjonære pc-er. I tillegg har vi solgt mye av typiske julegaver som for eksempel Ipod. Vi klarte heldigvis å komme i mål med å skaffe nok før jul. Ellers har det ikke vært noen spesielle produkter som har skilt seg ut. Men en varslet suksess var Acers Aspire Timeline-serie. De har vært en stor slager på grunn av riktig prispunkt.

Før desember kåret Elektronikkbransjen årets julegave. Da gikk Acer Aspire Timeline av med seieren. Philip Straumsheim i Expert bekrefter at laptopene fra Acer har solgt bra.

- Produktene til Acer har vært en stor slager på grunn av prispunktet. Vi tok det inn i høsten 2008 – og det har vært en suksess hele året og har tatt seg opp mot jul. Når du får små laptoper til et lavt prispunkt som passer særlig for de unge, er det musikk for selgere, sier Straumsheim.

Bransjen tippet LED-skjermer

En annen av favorittene i julegavetesten var Samsungs LED-tver.

- Vi er overrasket over hvor bra vi har solgt av tv-produkter. Julehandelen er jo en tid hvor kategorien småelektrisk utpeker seg for oss. LED fra Samsung er populært, og folk synes teknologien er spennende. Skjermen blir bedre og tynnere. Innovatørene blant kundene syns allerede at plasmaskjermen er blitt for tjukk, sier Straumsheim, som også skryter av en gullkantet desembermåned for Expert, med aggressiv markedsføring i alle mediekanaler.

Anton Hagberg i Komplett.no, som også har opplevd sterk økning i desember, forteller at dataskjermer har vært en vinner i julehandelen.

- Dataskjermer med LED-teknologi har vi solgt jevnt over mye av. Det går selvsagt også mye i småelektrisk samtidig som gutteromskundene slår tungt inn. Det er mange som har oppdatert pc-skjermen denne jula. Men skal jeg trekke frem ett produkt som vi vet har solgt svært bra, så er det Playstation 3 Slim. Det solgte vi helt vanvittig mye av, sier Hagberg.

Datakjedens Meland, er usikker på hvor stor apell LED-skjermene har hatt.

- Jeg tror nok størsteparten har bestått av LCD-tver. Skjønt, det skulle ikke forundre meg om de har solgt sterkt heller.