Kamera for ekstremvær

Kamera for ekstremvær

Fujifilm har lansert digitalkamera for vår tids ekstremvær.

Fujifilm FinePix Big Job HD-3W er beregnet på bruk under de mest ekstreme forhold, hevder Fujifilm Norge.

Med økende ekstremvær over hele kloden er dette åpenbart riktig kameralansering til riktig tid.

Kameraet er imidlertid først og fremst myntet på byggeplasser, oljeplattformer, produksjonsbedrifter, sikkerhetsbransjen, politiet og andre bransjer og steder der det forventes at kameraet må tåle en støyt.

I utgangspunktet er Big Job HD-3W et ordinært, kompakt digitalkamera med seks megapikslers ccd-brikke, lysømfintlighet opptil ISO 1 600 og 3x optisk zoomoobjektiv med brennvidde tilsvarende 28-84 mm.

Tøft utseende

Men det tøffe utseende viser at kameraet er bygd for bruk under tøffe forhold. Det er testet til å tåle fall fra 70 cm høyde og er både vannett og støvsikkert.

Kameraet er utstyrt med store funksjonstaster og et gummiert grep, slik at man skal kunne betjene det med hansker eller votter på hendene, ifølge Fujifilm.

At kameraet er bygd for blant annet å dokumentere prosjekter, vises ved at det har en egen innstilling som automatisk gir bilder på én megapiksel, noe som ifølge Fujifilm er ideelt når bildene er vedlegg til dokumenter. Kombinert med lagring av dato og klokkeslett - som riktignok er standard i alle digitalkameraer - bidrar dette til å gjøre det både enkelt og sikkert å rapportere fremdriften i et prosjekt.

LES OGSÅ: Fuji med 18x zoom

Fujifilm-kameraet har internminne på 27 MB og kortplass for xD-Picture Card-minnekort.

Norsk pris på kameraet er satt til cirka 3 500 kroner inklusive mva., og kameraet kommer i salg i Norge i slutten av oktober.

Les om:

Foto/video