Kamera med GPS og HD-video

Kamera med GPS og HD-video

Panasonic satser sterkt på HD-video i sine nye kompaktkameraer.

Panasonic lanserer nå en rekke nye kompaktkameraer under sitt merkenavn Lumix. Flere av kameraene byr på full HD-video i tillegg til at de kan ta stillbilder av høy kvalitet. GPS hører også med.

Panasonic på fremmarsj

Panasonic gjør seg stadig mer bemerket i digitalkamera-markedet. Selskapet har høstet mye ros for kameraer med høy bildekvalitet, og Panasonic byr blant annet på kompaktkameraer med god vidvinkeloptikk. Dessuten satser Panasonic sterkt på Micro FourThirds-markedet.

Men i denne lanseringsrunden er det tradisjonelle kompaktkameraer som er i fokus.

En av de mest spennende nye Lumix-modellene er TZ10, et superzoomkamera med hybridegenskaper. Det kan ta opp video i AVCHD Lite-format, som ifølge Panasonic gir plass til dobbelt så mye video i HD-format sammenlignet med Motion JPEG.

Innebygd GPS

Kameraet har dessuten en innebygd GSP-funksjon, som gjør det lett å sortere bildene etter land, by og landemerker. Bildene man tar, kan tagges geografisk og deles sammen med denne informasjonen på sosiale nettverk.

Panasonic DMC-TZ10 har en tre-tommers lcd-skjerm på baksiden, og foran finner man et zoomobjektiv med 12x optisk zoom og vidvinkelmodus tilsvarende 25 mm brennvidde.

Foruten avansert betjeningsautomatikk byr kameraet også på mange manuelle innstillinger for avanserte brukere.

LES OGSÅ:

Ny Lumix-hybrid klar

Det finnes også en søstermodell kalt TZ8 som har litt mindre lcd-skjerm, 2,7 tommer, og som benytter video i M-JPEG-format i stedet for AVCHD.

Kompakte kameraer

For den som ønsker vidvinkel og HD-video i en mindre variant, kommer ZX3. Dette er et kompaktkamera med 14 megapiksler som filmer i AVCHD Lite. ZX3 har 25 mm vidvinkel og 8x optisk zoom.

Det slanke kameraet FX66 er på 14 megapiksler, med 5x optisk zoom og 25 mm vidvinkel. FX66 har mulighet for video i Motion JPEG.

FT2 er et ekstremt kompakt kamera der optikken ikke stikker utenfor kamerahuset. FT2 kan brukes i forbindelse med røffe utendørsaktiviteter både over og under vann. Det er vanntett ned til 10 meter, støtsikkert fra to meter, tåler temperaturer ned til -10 grader og er støvsikkert. Kameraet har også HD-video i AVCHD Lite. Kameraet er på 14,7 megapiksler, 28 mm vidvinkel og 4,6x optisk zoom.

Ny teknologi

Samtlige av de nye Panasonic-modellene har en ny teknologi som Panasonic kaller Intelligent Resolution. Dette skal gi bilder og HD-video i høyere kvalitet, hevder Panasonic.

Den nye signalprosessoren Venus Engine HD II er utviklet for å være kompatibel med teknologien.

Intelligent Resolution-teknologien identifiserer tre områder automatisk: konturer, detaljerte strukturområder og myke graderinger. Konturer forsterkes for å gi skarpere kanter, mens strukturområdet fremheves for å gi finere detaljer. For å skape jevnere overganger i graderinger er et system for støyreduksjon tatt i bruk i prosessoren. Resultatet er naturlig klare og skarpe bilder og videoer, ifølge Panasonic.

Alle de nye modellene er utstyrt med optisk bildestabilisator og iA-funksjonen (intelligent Auto).

Les om:

Foto/video