Kastet ut fra App Store

Kastet ut fra App Store

Apple tok vekk program for å se tv på iPhone. Nå er det på plass igjen.

Sist helg sørget Apple for å fjerne programmet EyeTV for iPhone fra sin nettbutikk App Store. Programmet ble lansert for under en måned siden og gjorde det mulig å se levende tv-sendinger på iPhone via en vertsmaskin som man har satt opp hjemme.

Lørdag 17. oktober forsvant programmet fra App Store. Ifølge produsenten, det tyske selskapet Elgato, var Apples begrunnelse at det lå igjen litt testkode i programmet som gjorde det mulig å kjøre tv-sendingene via 3G-mobilnettet.

Fy-fy

Dette er fy-fy på grunn av avtalen som Apple har med den amerikanske telefongiganten AT&T. Telefonselskapet vil ikke ha videooverføringer til iPhone inn i sitt mobilnett. Hvis iPhone-brukere skal se tv-sendinger, må sendingene i så fall overføres via lokalt trådløst nettverk, ikke over mobiltelefonnettet.

Apple krevde at Elgato fjernet den omstridte koden, og Elgato-folkene fulgte ordren umiddelbart. Etter kort tid sende Elgatos utviklere en oppdatert versjon, 1.0.1, til App Store.

Dagen etter, søndag 18. oktober, sendte Elgato en e-postmelding til amerikanske Macworld med beskjed om at nå var programmet dukket opp igjen på App Store, blant annet i USA, Storbritannia og Tyskland. Macworld.no kunne dessuten konstatere at programmet også var tilgjengelig på norske App Store.

Det merkverdige er imidlertid at det i skrivende stund fortsatt er versjon 1.0.0 som ligger ute for kjøp – programmet koster 29 kroner. Altså versjonen som ble fjernet på lørdag. Elgato sier de har sendt inn den nye versjonen 1.0.1, hvor den omstridte koden er fjernet, men det tar åpenbart noe tid før denne versjonen blir tilgjengelig på App Store.

Hvorfor Apple i mellomtiden fortsatt godtar at en «forbudt» versjon ligger der, er bare en av de mange gåtene knyttet til Apples App Store-politikk.

Les om:

Foto/video