Katastrofeåpning for Nokias butikk

Katastrofeåpning for Nokias butikk

Nokia ønsker å ta igjen Apples App Store, men skremte brukerne borte med dårlig funksjonalitet på første dagen.

I går åpnet Nokia sin nye mobile nettbutikk for applikasjoner, Nokia Ovi Store. men åpningen ble ingen jubel for selskapet.

Det som skulle være starten på seiersgangen, ble bare sur og trøbbel.

– Starten gikk veldig dårlig og jeg ber om unnskyldning, sier Christophe Joyau, ansvarig for tjenester i Nokia Skandinavia, til Computer Sweden.

Gylden kombinasjon

Det har tatt tid for Nokia å følge etter Apple. Nokia ønsker å ta igjen sin store konkurrent, som med App Store og Iphone har en gylden kombinasjon for mobile applikasjoner.

Debuten i går gikk derimot ikke som planlagt. Rett etter åpningen av mobiltjenesten begynte å få problemer.

Merkelig nok var trafikken for stor for det Nokia hadde regnet med. Serverne bak tjenesten greide ikke å henge med i svingene, og ble overbelastet. Det medførte at mange brukerne ikke fik anledning å teste tjenesten, fordi de rett og slett ikke kom seg inn.

Nokia reddet litt av dagen ved å koble til nye servere.

Mister tillit

Det var ikke bare mangel på servere som fikk kritikk. Tjenesten er ifølge Techchrunch treg og har mange småfeil. Navigeringen beskrives som "komplisert" og noen applikasjoner forsvinner innimellom.

I tillegg gir helt enkle søk som "spill" ingen resultat,

- Brukerne vil oppleve dette i noen dager fremover, forteller Christophe Joyau.

Katastrofeåpningen kan ødelegge mye for Nokia, mener analytikeren Ben Wood i CCS Insight, som bistår bedrifter med å analysere mobilmarkedet. Wood sier til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste at Nokia vil slite for å vinne brukernes tillit tilbake etter den mislykkede åpningen.

Men Nokia holder motet oppe.

- Jeg er ikke i det minste urolig over brukernes tillitet, jeg tror at folk vil overse dette fordi tjenesten er helt ny, sier Joyau.

Foto/video