Kina blokkerer hele Youtube

Kina blokkerer hele Youtube

Kinesere kan ikke lenger besøke Youtube-sider. Årsaken kan være en angivelig falsk Tibet-video.

Mandag dalte trafikken fra Kina til Youtube, og til slutt stoppet den helt opp. Siden ser ut til å ha blitt blokkert i landet. Google aner ikke hvorfor, melder Wired.com.

- Vi kjenner ikke årsaken til blokaden og vi jobber for å gjenopprette vår adgang til kinesiske brukere, sier en talsperson fra Google til Wired.com.

Kina-kritisk video?

Kinesiske myndigheter er kjent for å sensurere ting de ikke setter pris på, og enkelte Youtube-videoer har tidligere blitt blokkert til landets brukere.

Kritiske røster spekulerer derfor i om blokkeringen kan ha med en Kina-kritisk video å gjøre. På youtube.com dukket det nemlig nylig opp en video om kinesiske soldater som banker en tibetaner til døde.

Det offisielle kinesiske nyhetsbyrået Xinhua kunne tirsdag melde at myndighetene hevder videoen er falsk. Mannen som blir banket opp skal ikke være den samme som mistet livet under opptøyene i mars i fjor, sårene skal være fabrikert og videoen skal være klippet sammen fra flere ulike kilder, hevdes det.

- Nasjonal sikkerhet

Kina har ikke kommet med noen spesifikk forklaring på blokkeringen av Youtube, og vil forsåvidt heller ikke bekrefte at Youtube har blitt blokkert.

Kinas utenriksminister Qin Gang fortalte imidlertid følgende til pressen i går:

- Kinas internett er åpent nok, men må også styres etter loven for å hindre spredningen av skadelig informasjon og ta hensyn til nasjonal sikkerhet.

Les om:

Foto/video