Klart for iTunes-film i Norge?

Klart for iTunes-film i Norge?

Ny Apple-avtale hinter om at filmer snart kommer til norske iTunes Store.

Det har i flere år vært mulig å kjøpe eller leie tv-serier og filmer på iTunes Store i land som USA, Storbritannia og Tyskland.

I Norge har muligheten foreløpig latt vente på seg, trolig på grunn av uløste opphavsrettsproblemer mellom Apple og tv- og filmselskapene.

Det er mulig for nordmenn å se filmer og tv-serier fra iTunes Store, men da må man skaffe seg iTunes-konto i land som tilbyr dette, noe som kan være en ganske omstendelig prosess. Noen (Apple) mener sikkert også at det ikke er lovlig.

Det har imidlertid dukket opp flere hint det siste året om at film nærmer seg norske iTunes Store, og i de nye tjenestevilkårene som Apple nå har lagt ut, står det svart på hvitt.

"Vilkår og betingelser for iTunes Store har blitt oppdatert for å reflektere tilgjengeligheten av filmnedlastinger og filmleie", heter det i de nye brukervilkårene, som kan leses i sin helhet her.

Under et nytt punkt i avtalen beskrives bruken av filmleie ytterligere, blant annet at filmer kan kun ses på en enhet av gangen, samt at man har tretti dager på seg til å begynne å se en film etter at den er lastet ned. Apple TV blir også nevnt.

Hvis det nå er duket for film på norske iTunes Store, kan det også bety at den nyeste Apple TV-en også slippes for salg her til lands. Apples nye tv-boks ble lansert i september i fjor, men ikke i Norge. Tv-boksen baserer seg på streaming av innhold, og uten filmer på norske iTunes Store er den i grunnen ganske ubrukelig.

Macworld.no har forsøkt å få en kommentar fra Apple, uten å lykkes.

Les om:

Foto/video