Knalltall for finansielle websider

Knalltall for finansielle websider

Mens børsen sliter med nedgang, er det fete dager for nettstedene som skriver om det.

Børskrisen gjør at de fleste økonomiske indikatorer står på rødt. Det gjør også serverne til nettsteder som skriver om økonomi. Pågangen for informasjon har vært eventyrlig de siste dagene, og trafikken når rekordhøyder.

- Det har vært helt rått. Bare i går hadde vi over 160.000 unike brukere på en enkelt dag. Det er mer enn 40 prosent over det vanlige, sier Inge Berge, ansvarlig redaktør for NA24.no.

Han får medhold av en fornøyd kollega i E24, økonomistedet som samarbeider med VG Nett og Aftenposten.

- Vi har en voldsom økning. I går hadde vi 200.000 lesere. Vårt nettsted har trafikk som viser store svingninger, det er vanlig med nisjeaviser, sier Andreas Thorsheim, administrerende direktør i E24.

Oslo Børs fikk en enorm oppgang. På 22. januar var trafikken tredoblet i forhold til vanlige dager, ifølge informasjonsavdeligen. Mange treff kom fra søkemotorer, som betyr sannsynligvis at det har vært en del brukere som ikke bruker Oslo Børs sine sider til vanlig.

Jojo-børs best

For websidene til DN har trafikken også gått kraftig opp.

- Vi har rundt 50-60 prosent mer trafikk enn i forhold til fjor. Finansseksjonen har hatt en betydelig økning, bort i mot en dobling, sier sjefredaktør Svein-Thore Gran i DN.no.

For alle de tre nettstedene er det informasjon om kursene og kursrelaterte nyhetssaker som har dratt opp lesing på websidene enormt de siste dagene.

- Det som går veldig er børsrelaterte nyhetsartikler, sier Gran.

Men det er ikke bare nedgang som er bra for økonomisidene, mener han.

- Det som er det mest gunstige for vår trafikk er en jojo-børs. Går den bare ned, blir det kjedelig. Spenningen og dynamikken i dette gjør at de som vanligvis ikke er interessert melder seg på, sier Gran.

Minus tre

Det har vært en eksepsjonell uke, er alle tre redaktører enige om. Men generelt kan finansjournalistikk glede seg over en stabil økning i interesse.

- Det er klart at sport og finans passer ekstremt bra på web. De som er interessert i det er også noen av de mest aktive brukerne, sier Thorsheim i E24.

Han legger til at en perfekt dag på jobb og privat for han er minus tre på børsen og minus tre i marka.

Kollega Berge i NA24 ser en generell oppgang i trafikk på finanssaker, også utenom krisetider.

- Det er en trend at folket er mer interessert i økonomi. Nordmenn har mye mer penger enn før, og dermed er de ekstremt interessert i økonomi, sier Berge.

Det mener også Gran i DN.no.

- Folk vil vite mer om aksjemarkedet fra en samfunnsmessig interesse, pluss en generell interesse for privatøkonomisk stoff. Det har vi sett de siste årene. Lesemønsteret til Ola Nordmann har endret seg. Privatøkonomi og stoff omkring dyre forbruksvarer har hatt en sterk økning, sier han.

Gran mener at konkurransen om økonomistoff faktisk har styrket DN.no.

- Etter at våre konkurrenter har kommet på nettet, E24 og NA24, har vi hatt en kraftig økning, sier han.

Computerworld har et redaksjonelt samarbeid med E24 om distribusjon av artikler.

Foto/video