Knips først - fokusér etterpå

Knips først - fokusér etterpå

Lytro med nytt innovativt kamera - kun for Mac.

Glem fokus når du fotograferer - med Lytro tar du det etterpå.

Dette nye og unike kameraet er i første omgang kun tilgjengelig for Mac.

Når kamera-produsentene kaller kompaktkameraene sine for «pek-og-skyt», er det strengt tatt en overdrivelse. Det er ikke bare å ta bilder helt vilkårlig - om ikke du gjør det, vil ihvertfall kameraet måtte ta stilling til hvor det skal fokusere. Noe som tar litt tid.

Lytro lanserer nå en helt ny type kamera som elegant hopper bukk over denne problemstillingen. Lytro-kameraet fanger hele «lys-feltet» i scenen - det er alt lys som reflekteres i alle retninger fra et hvilket som helst punkt. På den måten kan du velge fokuspunkt i bildet i ettertid.

For godt til å være sant? Det høres utrolig ut, men det virker faktisk. I og med at kameraet nå ikke trenger fokus-innstillinger er det høyst begrenset hva man trenger å bekymre seg for.

Spesifikasjoner

Kameraet rår over 8x optisk zoom, en lukker-knapp og en konstant blender-åpning på f2.0.

Den lille 33-mm-skjermen på baksiden av kameraet er berøringsstyrt og kan brukes til å velge fokuspunkter på bilder som er tatt for å simulere effekten. Man kan også bla i registeret over bilder som er tatt ved å sveipe over skjermen.

Bildene overføres til en Mac via mikro-usb-kabel i en nytt filformat, og i en egen medfølgende programvare kan du fokusere i vei etter hjertens lyst. Du kan også dele disse «levende bildene» med venner uten at de må laste ned noen viser-applikasjon.

Fysiske dimensjoner er 41 x 41 x 112mm, og vekten er 214 gram.

Pris

Kameraet kan forhåndsbestilles nå - levering er tidlig 2012. Det er tre farge-alternativer - rødt, grafitt og blått. De to sistnevnte har 8 GB lagringsplass, mens det røde kameraet har 16 GB. Forskjellen reflekteres også i prisen - 400 og 500 dollar (2200 og 2800 kroner, respektive).

Når det er sagt, er det kun mulighet for frakt til USA for øyeblikket - bruk en fraktformidlingstjeneste om du er interessert. Men som sagt - kun for Mac med OS X 10.6 eller senere i første omgang.

Test ut et levende bilde nedenfor - promo-video nederst.

Foto/video