Koble pc-en til tv-en, uten kabler

Koble pc-en til tv-en, uten kabler

Wireless Display lar deg koble pc-en til stuealteret, trådløst.

Har du en nyere bærbar med Intel-prosessor, er det gode sjanser for at maskinen din er utstyrt med WiDi (Wireless Display), slik at du kan sende innhold trådløst til en flatskjerm-tv.

LES OGSÅ:

3D-tv uten ledninger

Det kan være litt av en prøvelse å få en nettside eller video opp på flatskjerm-tv-en i stua. Ofte involverer det irriterende adaptere til forskjellige kabler og et hav av innstillinger både på tv-en og den bærbare.

Dette har de skjønt hos Intel, og tidligere i år lanserte brikkegiganten en ny løsning for å streame nettsider, bilder, musikk og video trådløst til tv-skjermen. Intel kaller løsningen WiDi, eller Wireless Display, og teknologien og de første produktene ble presentert på CES 2010-messen i Las Vegas i januar.

Siden da har amerikanerne kunnet stikke ut og kjøpe WiDi-kompatible bærbare datamaskiner og tilhørende trådløse adaptere til tv-en, mens her hjemme i Norge har vi ikke hørt så mye som et pip.

LES OGSÅ:

HDMI synger på siste verset

Fås i Norden – eller ikke

Våre venner i PC World Danmark har nettopp besøkt Intel Developer Forum 2010 i San Francisco, hvor Intel var i full gang med å promotere WiDi og løsningens lykksaligheter. Danskene bestemte seg for å finne ut hvordan status er her hos oss i Norden.

Svaret fra Intels nordiske PR-sjef, Camilla Tornblom, var at det er et vell av WiDi-kompatible bærbare på markedet i Norden, men at de ikke leveres med nødvendig programvare eller den mottageren som skal kobles til tv-en.

- Vi snakker med forhandlerne om å introdusere WiDi i Norden innen jul, men vi har ingen offisielle planer ennå, sier hun.

Men hva trenger man egentlig for å sende trådløse signaler til tv-en, og har du kanskje allerede denne funksjonaliteten i din bærbare maskin? Hvis du har kjøpt ny bærbar i det siste, er det faktisk god sjanse for nettopp det.

WiDi virker kort og godt ved å bruke WiFi-forbindelsen til å sende komprimert lyd og video til mottakerenheten, som transporterer signalet videre til flatskjerm-tv-en din via HDMI-kabel.

LES OGSÅ:

GUIDE: Stue-pc mer aktuelt

Litt innviklet er det

Alt du foretar deg på skjermen på datamaskinen, blir gjort om til en video i 720p HD-oppløsning i MPEG-2 med tilhørende lyd i AAC-formatet. Generelt er bildekvaliteten meget bra, men du kan likevel se komprimeringen. Og hvis du sender en knivskarp 1080p HD-video til tv-en, må du finne deg i en forringelse av kvaliteten.

Du kan heller ikke bruke WiDi til å spille 3d-spill på tv-en. Det er rett og slett for mye forsinkelse på signalet til at det fungerer ordentlig. Nei, WiDi er primært til nettsider, bilder og helt vanlige webvideoer, som skal deles med flere foran tv-en.

Hva skal du så bruke for å få WiDi til å virke, spør du kanskje litt utålmodig. En nyere bærbar-pc med Intels Core i5-prosessor, Intel HD Graphics-grafikkort og Intel Centrino 6300 eller 6200 WiFi-kort.

Videre trenger du en mottakerboks som for eksempel Netgears Push2TV, som faktisk kan kjøpes her hjemme til under tusenlappen. Det er også verdt å merke seg at WiDi inntil videre bare virker med Windows.

LES OGSÅ:

500 Mbps over strømnettet

Artikkelen er oversatt fra en original artikkel skrevet av Jeppe Christensen hos PC World Danmark.

Foto/video