Kodak i fotostrid med Apple og RIM

Kodak i fotostrid med Apple og RIM

Har saksøkt de to for én milliard for fotorelatert patentbrudd.

Et bilde kan si mer enn tusen ord, heter det. For Kodak kan forhåndsvisningen av et bilde på sin side si én milliard dollar, 5,8 milliarder norske kroner.

Det er i alle fall tilfelle om amerikanske International Trade Commisssion (ITC) støtter deres sak mot selskapene Apple og Research in Motion (RIM). Fredag sa ITC seg i alle fall villig til å se på saken som omhandler patentbrudd.

Patentkonge på kamera

Patentet Kodak mener RIM og Apple bryter handler om forhåndsvisning av bilder, helt konkret en lavoppløselig forhåndsvisning simultant som en høyoppløselig versjon lagres, hvilket sparer strøm.

I januar sa en dommer at han støttet Apple og RIM i saken, men Kodak har ikke gitt seg ennå. De håper ITC vil blåse i dommerens avgjørelse og sørge for at patent-milliardene legges på bordet.

Ifølge Bloomberg håvet Kodak inn hele 838 millioner dollar fra patenter i fjor, de hevder deres patenter brukes i ethvert digitalt kamera og enhver mobiltelefon mer kamera.

Trolig forlik

ITC kan ikke tvinge bedrifter til å betale erstatning, men de kan tvinge selskaper fra å importere produkter som bruker de berørte patentene. Om ITC i denne omgangen sier seg enige i Kodaks syn, vil floken trolig løses med forlik mellom partene. At mobilfabrikatene enten dropper kamera-funksjonen eller holder seg unna det amerikanske markedet er mindre sannsynlig.

I 2009 saksøkte Kodak Samsung og LG for samme patent, da tjente de 964 millioner dollar i forlik, skriver amerikanske PC World.

Les om:

Foto/video