Kompaktkamera til mor

Kompaktkamera til mor

Fujifilm Finepix F200EXR er et imponerende kamera spekket med avanserte funksjoner.

Når kalenderen viser juni er det lovlig sent å begynne å tenke på morsdagsgave, men det stopper ikke for å kjøpe godt digitalkamera til henne. PC World i Australia kåret i forrige måned de ti beste digitale kameraene til morsdagen. De la vekt på å variere prisklasser, og å vise frem forskjellige typer; fra avanserte speilrefleks til små kompaktkameraer.

På førsteplass kom Fujifilm Finepix F200EXR. Det er et imponerende kamera spekket med avanserte funksjoner. Det skilter 12 megapiksler, og avansert D-range Priority-teknologi, som tar to bilder av gangen for så å smelte de to sammen. Dette for å få mest mulig bredde i fargespekteret og mer detalj i skyggene. Sensoren er på hele 1/1.6 tommer; nesten dobbelt så stort som et gjennomsnittlig kompaktkamera. Og det vises på bildekvaliteten, som imponerer testpanelet stort.

Linsen gir en vidvinkel på 28mm, og det finnes 15 bildemoduser, manuell lukker og blender, fem film-moduser og opp til 5 bilder i sekundet. Riktignok går det en del saktere med blitsen på og med full bildekvalitet, hele 4,3 sekunder mellom bildene på det verste. Det er ifølge testpanelet nok det største minuset med dette kameraet. Likevel er bildekvaliteten det beste de har sett i denne prisklassen.