Kraftig minikamera

Kraftig minikamera

Med åtte megapiksler og størrelse som et kredittkort skal Samsung i85 lokke nye kamerakunder.

Samsung lanserte i dag sitt nye minikamera, i85. Med målene 9,3 x 6 x 2 centimeter er det nye kameraet nesten på størrelse med et kredittkort, om enn en god del tykkere. Med stilrent og stramt design, og kamerahus i børstet aluminium bør man heller ikke skjemmes over utseende.

LES OGSÅ: Casio med YouTube-kamera

Det nye kameraet er utstyrt med en bildebrikke på åtte megapiksler og optikk med fem ganger optisk zoom, eller 36-180 millimeter omregnet til 35mm-standard. Raskeste lukkertid er 1/2000, mens ISO går til 1 600. Optikken støtter også makrofotografering helt ned til en centimeter fra motivet.

På baksiden er i85 utstyrt med en LCD-skjerm på tre tommer. Ved hjelp av denne kan brukeren styre kameraets funksjoner, eller se på bilder og film tatt med kameraet. Sistnevnte kan lagres i opp til SVGA-oppløsning, 800 x 592 piksler, i MPEG-4 kodek.

For å gjøre kameraet enklest mulig å bruke for de uinnvidde, har Samsung lagt til 14 forskjellige bildeprogrammer, blant annet nattfoto, landskapsfoto og portrettfoto.

Bildene lagres enten på de innebygde 256 megabytene med minne, eller på Secure Digital-kort opp til fire gigabyte.

Samsung i85 er ventet klart for salg i løpet av høsten, og vil koste 350 dollar i USA. Det burde bety like i overkant av 3 000 kroner her til lands.

LES OGSÅ: Trykkfølsomt kamera med stor skjerm

Les om:

Foto/video