Kraftige spillhøyttalere fra Corsair

Kraftige spillhøyttalere fra Corsair

LONDON/PC WORLD NORGE: Corsair har bestemt seg for å utvide satsingsområdet sitt. Nå er de klare med sitt andre lydprodukt.

Corsair er kjent for å levere kabinetter, minnemoduler, SSD-er og andre pc-komponenter av høy kvalitet. Selskapets produkter har lenge vært en favoritt blant pc-byggere og entusiaster. I fjor høst gjorde de det klart at det nå ønsker å slå seg inn på nye områder.

Første produkt fra Corsairs nye satsing, som er innen lydprodukter til spillentusaister, var hodesettet HS1. Corsairs første audioprodukt var både relativt rimelig og svært så vellykket, noe du kan lese mer om i vår test av Corsair HS1.

Nå er det klart for ytterligere et lydprodukt tiltenkt spillentusiastene. Denne gangen har Corsair imidlertid plassert seg godt utenfor det som kan kalles rimelig. Corsair SP2500 er et 2.1 høyttalersett beregnet for de som bruker pc-en til spilling. Noen norsk pris er enn så lenge ikke kjent, men med en amerikansk pris på 249 dollar anslår vi at de vil ende på noe over 2 000 kroner her til lands.

Settet består av et virkelig beist av en subwoofer, to relativt voksne satellitter og en liten kontrollenhent. Sistnevnte er utstyrt med en liten fargeskjerm og menyer som lar deg justere alskens innstillinger. Ifølge Corsair har de valgt å bygge opp suben på en annen måte enn de fleste høyttalersett til pc, hvor det 8 tommer store elementet sitter i et eget kammer inne i den gigantiske boksen. Dette skal gi en renere og kraftigere bass. Satellittene styres på sin side av separate forsterkere for diskant og mellomtone, noe som skal gi langt med definert og ren lyd.

Corsair oppgir at settet leverer totalt 232 Watt, testet etter de amerikanske FTC-standardene. Settet skal også være i stand til å spille på 100 prosent kapasitet over tid uten kvalitetstap i lyden eller fare for å skade høyttalerne. Ifølge Corsair er de fleste høyttalersett til pc laget slik at man normalt kan spille på rundt 60 prosent før lyden taper kvalitet.

Vi har settet til test, men er ikke helt i mål med testen ennå. Vår erfaring så langt er imidlertid at Corsair ikke lyver når de sier at dette settet kan skrus til lydnivå 11 uten å tape lydkvalitet. Bassen er også ren hele veien gjennom, og vanvittig kraftig. Vi har brukt settet til noen runder med Battlefield Bad Company 2, og er sjeleglad for at det er langt til nærmeste nabo. Vi kommer med en full test i løpet av kort tid.

Ved siden av å lansere SP2500-høyttalersettet, vil Corsair også slippe en analog utgave av HS1, kalt HS1a. Her er den eneste forskjellen at man har sløyfet usb-tilkoblingen til fordel for vanlige minijack-plugger. Dermed kan du bruke hodesettet med et hvilkt som helst lydkort, eller andre lydkilder med minijack-utgang.

Les om:

Foto/video