Kraftigere mediespiller på Android

Kraftigere mediespiller på Android

Doubletwist byr på mye funksjonalitet, men har noen irritasjonsmomenter.

Har du akkurat byttet plattform fra iOS til Android, vil du muligens finne den medfølgende musikkspilleren som noe underutviklet.

Nå henger dette riktignok sammen med hvilken enhet du har og hvilken versjon av Android som er installert på din enhet. Det eneste vi kan si er at vår testenhet, en HTC Desire Z med Android 2.3.3, ikke leveres med en like god musikkspiller som for eksempel den man finner på en iPhone 4 med iOS 5 installert.

Begrensede navigasjonsmuligheter, manglende støtte for automatisk generering av smarte spillelister basert på bruk og et synkroniseringsprogram for å samle innhold på ett sted, er bare noen av de tingene vi savner.

Kritikerrost

Det kritikerroste medieavspillingsprogrammet Doubletwist er et av mange avspillingsprogram for Android som lover å adressere ovennevnte mangler. Doubletwists store fordel er god navigering samt tett integrasjon med applikasjonen AirSync, som lar en synkronisere innhold som musikk og filmer, trådløst.

For ordens skyld: AirSync koster cirka 50 kroner og må kjøpes separat.

Doubletwist er i utgangspunktet en gratisapp, men man blir fra tid til annen minnet på at man for cirka 30 kroner kan oppgradere applikasjonen slik at programmet automatisk kan laste ned albumcover til album og sanger i musikksamlingen som skulle mangle dette. På kjøpet får man tilgang til en såkalt «equalizer» også. Vi opplevde denne snikreklamen som en smule irriterende.

... men ikke uten problemer

Irriterende er også låseskjermen som kommer i tillegg til den ordinære låseskjermen. Det betyr at du må trykke deg gjennom to låseskjermer for å låse opp mobilen din. Låseskjermen til Doubletwist er heller ikke så smart fordi den ikke forsvinner når man plugger ut hodetelefonene som måtte være tilkoblet enheten. I stedet kan man være sikker på å komme borti de store avspillingsknappene som befinner seg i den dedikerte låseskjermen.

Den siste tingen vi hadde å utsette på Doubletwist er applikasjonens ytelse. Vi la merke til at Doubletwist bruker mer ressurser enn musikkspilleren som fulgte med vår testenhet. Med mange applikasjoner kjørende i bakgrunnen, opplevde vi at avspilling av musikk hakket. Spørsmålet er derfor om brukere med eldre enheter skal ligge unna applikasjonen.

Når det kommer til applikasjoner som Doubletwist er funksjonalitet viktig, men ikke alt. Ofte er det er det smak og behag som avgjør om hvorvidt applikasjonen vil oppleves som verdifullt. Noen vil finne applikasjonen som en stor oppgradering, mens andre vil finne den både treg og irriterende. Når applikasjoner er gratis er valget enkelt: last ned, prøv selv og se hva du synes. Testet på Android.

Doubletwist
Pris: Gratis
Internett: goo.gl/CtCcB

Foto/video