Kule bakgrunnsbilder for iPhone 5

Kule bakgrunnsbilder for iPhone 5

Større skjerm krever ny tapet.

Ny iPhone 5? Hvilken bedre måte å vise frem den nye, store skjermen enn med et flunkende nytt bakgrunnsbilde?

Siste iterasjon i iPhone-serien med løpenummer 5 er den første mobilen der skjermstørrelsen har blitt endret.

Tidligere har oppløsningen blitt økt til den såkalte Retina-oppløsningen, men det er først nå at skjermen har økt i fysisk størrelsen til fire tommer målt diagonalt.

Tallenes tale er klar: Skjermen kan skilte med en oppløsning på hele 1136 x 640 piksler. Dette gir en oppløsning på 326 punkter per tommer - også dette Retina.

Større skjerm gir plass til en ny rad med app-ikoner på hjemskjermen, større bilder og videoer - i det hele, mer gøy.

Apper blir forhåpentligvis løpende oppdatert og tilpasset til det større formatet, men eldre programmer kjøres enkelt i såkalt brevsprekk-format med sorte rammer rundt.

Bytt bakgrunnsbilde selv

Men så var det selve bakgrunnsbildet på telefonen. Det er ikke mangel på muligheter for å tilpasse utseendet på hjem- og låseskjermen etter eget ønske.

Apple leverer med en rekke ulike bakgrunner i iOS - disse finner du under Innstillinger...> Lysstyrke og bakgrunn. Du kan også velge bilder fra din kamerarull eller ditt bildearkiv/album.

I tillegg finnes det gode ressurser på nettet der du kan laste ned flotte bildetapeter, spesielt tilpasset oppløsningen på en iPhone 5-skjerm.

Som for eksempel denne nettsiden - der du kan forhåndsvise utseendet i en vanlig nettleser først for å få et inntrykk av hvordan det hele ter seg på en iPhone 5.

Over 500 bilder ligger tilgjengelig, og du kan også laste opp egne dersom du har noe å bidra med. Vakkert!

Foto/video