Lanserer verdens største mp3-butikk

Lanserer verdens største mp3-butikk

Den tidligere cyber-syndebukken Napster lanserer i dag verdens største mp3-butikk, og tilbyr seks millioner DRM-frie låter.

Med den nye lanseringen blir Napster ifølge en pressemelding 50 prosent større enn noen andre mp3-butikker. Ikke bare vil nettbutikken ha det største utvalget av musikk fra de største plateselskapene, men også verdens største samling uavhengig musikk. Alle filene skal være frie for DRM-mekanismer.

Beklageligvis for oss nordmenn er den nye tjenesten foreløpig kun tilgjengelig i USA. Det er usikkert om selskapet får på plass tilsvarende avtaler med innholdsleverandørene for andre land.

LES OGSÅ: Napster-gründer omsider rik

- Musikkelskerne har talt, og det er åpenbart at de ønsker seg den bekvemmeligheten og enkelheten som et DRM-fritt mp3-format kan tilby, og de ønsker seg muligheten til å finne både store artister og uavhengig musikk på ett og samme sted, sier Napster-sjef Chris Gorog.

Prisen per sang blir 99 cent, mens et helt album vil koste 9,95 dollar. Størstedelen av katalogen vil være tilgjengelig i høy kvalitet (256 kbps), og nedlastede sanger vil inneholde høyoppløselige bilder av omslaget.

Dermed tetter mp3-markedet seg virkelig til i USA. Amazon er allerede godt i gang med sitt omfattende mp3-salg, mens Myspace har brukt store ord om sin kommende musikkbutikk.

LES OGSÅ: Metallica vurdere gratis musikk

Les om:

Foto/video