Led-LCD til skrivebordet

Led-LCD til skrivebordet

Det har så smått begynt å komme bærbare maskiner med Led-belyste skjermer, nå følger Samsung opp med Led-belyst til skrivebordet.

Først ut er en voksen sak på 24 tommer, som leverer bilder helt på høyde med de beste LCD-tvene på markedet.

LES OGSÅ: Ny 24-tommer fra Eizo

Hittil har LCD-skjermer fått baklyset sitt fra kaldkatoderør, noe som både drar mye strøm og lyser dårlig opp. Løsningen er Led-lys.

For et par måneder siden skrev vi om Asus første bærbare med slik skjerm, en maskin som fikk hele 45 minutter ekstra batterilevetid ved hjelp av Led.

LES OGSÅ: Asustek trår til med bedre LCD

Led har flere fordeler enn bare lavere strømforbruk. Skjermer med slik teknologi har atskillig bedre fargegjengivelse enn tradisjonelle LCD-skjermer.

Snillere mot miljøet

For de miljøbevisste kan det være greit å merke seg at Led ikke inneholder kvikksølv, noe som brukes i kaldkatodebelysningen på vanlige LCD-skjermer.

Ifølge målinger gjort av Samsung klarer de nye LCD-panelene å levere 111% av fargekravet for NTSC-standarden, mot 72 prosent med vanlige LCD-paneler med kaldkatodebelysning.

Kontrastforholdene går også kraftig opp. Den første Led-skjermen fra Samsung leverer ifølge selskapet de beste kontrastforholdene på markedet.

Full-HD og bedre farger

Den nye 24-tommeren har en oppløsning på hele 1920 x 1200 piksler. Kombinasjonen av gode farger, god kontrast og høy oppløsning gjør dette til en skjerm som burde passer perfekt for brukere som jobber med for eksempel bildebehandling og design.

Microsofts nye operativsystem fungerer også best sammen med bredskjermer, og mange eksperter hevder nå at 24 tommer og Full-HD-oppløsning gir den optimale Vista-opplevelsen.

Skjermen fra Samsung er utstyrt med selskapets S-PVA-teknologi, som gir så bred innsynsvinkel som det er mulig å få, hele 180 grader.

Produksjonen av de nye LCD-panelene vil starte i løpet av andre kvartal. Når skjermer med den nye teknologien vil være i salg sies det ikke noe om. Pris er heller ikke nevnt, men at det blir atskillig dyrere enn tilsvarende skjermer med tradisjonelt baklys er mer eller mindre garantert.

LES OGSÅ: God skjerm for tv og pc

Les om:

Foto/video