Lei Itunes-musikk

Lei Itunes-musikk

Nedlasting av digitalt innhold har falt for første gang i Japan.

Nettbruken har nådd et foreløpig tak i et av verdens mest digitale samfunn, Japan. Landet har registrert 111,6 millioner lovlige nedlastinger av musikk og video i andre kvartal, mot 114,3 millioner nedlatinger i fjor.

Dette kommer frem i tallene som er offentliggjort av landets organisasjon for musikkbransjen (på engelsk Recording Industry Association of Japan, RIAJ), skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Fallet er en indikasjon av utviklingen. Siden RIAJ startet med målingene i starten av 2005 har hvert kvartal vist en stabil oppgang. Det er mest musikktjenester som Itunes og Yahoo Music som viser nedgang. Nettmusikk sto for 6,9 millioner nedlastinger i første kvartal, men dette falt til 6,3 millioner i andre kvartal. Dette er en nedgang på nesten ti prosent.

Også lovlig kjøp av ringetoner viser en negativ trend. Her målte RIAJ en nedgang på rundt ti prosent til 54,7 millioner.

Til tross for nedgangen i antallet nedlastinger viser inntektene en marginal økning. I alt ble det omsatt 142,9 millioner dollar, som er 0,2 prosent mer enn kvartalet før.

LES OGSÅ: Nok en musikkgigant dropper kopisperren

Foto/video