Lengre forhåndslyttinger i iTunes

Lengre forhåndslyttinger i iTunes

Apple utvider fra 30 til 90 sekunder, men bare i USA.

Apple meddeler at selskapet kommer til å utvide tiden som brukere kan forhåndslytte på en låt i iTunes Store fra 30 til 90 sekunder.

Ifølge meldingen som Apple har sendt til plateselskaper gjelder det enn så lenge bare det amerikanske markedet. Selskapet begrunner forlengelsen av forhåndslyttingen med at man tror at forbrukere kommer til å kjøpe flere låter om man får en lengre forhåndslytting.

Endringene vil gjelde til låter som er to og et halvt minutter eller lengre. Nyheten er bekreftet av Apple til nettstedet Cnet. Det er ikke klart om eller når endringene vil gjelde for iTunes Store utenfor USA.

Vil ha betalt for sniklytt

Det gikk rykter om at Apple ville innføre lengre forhåndslyttinger da de lanserte nye iPod-spillere og iTunes 10 på sin årlige musikklansering i september. Ifølge Cnet ble annonseringen utsatt på grunn av uenighet med National Music Publisers Association om lisensiering.

Amerikanske opphavsrettsorganisasjoner har tidligere protestert mot gratis forhåndslyttinger på iTunes Store, da de mener forhåndslyttingen er å betrakte som separate opptredener som artistene skal ha betalt for.

Med iTunes 10 kom også Ping, Apples nye sosiale musikknettverk. Brukere har blitt spurt om å anbefale låter til venner og følgere basert på de 30 sekunder lange lydklippene.

Les om:

Foto/video