Lett Pentax på 10 megapiksler

Lett Pentax på 10 megapiksler

Pentax er på banen med ultrakompakt digitalkamera med høy oppløsning.

Med en vekt på 110 gram netto og 130 gram ladet med batteri og minnekort hører Pentax Optio S10 med blant de ultrakompakte digitalkameraene. Likevel er oppløsningen høy, hele 10 megapiksler.

Nykommeren fra Pentax er et stilig, om enn tradisjonelt kompaktkamera bygd i en aluminiumslegering, og farget i sølv og lyseblått.

Kameraet har en 2,5-tommers lcd-skjerm med oppløsning på cirka 230 000 piksler. Det er kortplass for SD- og SDHC-minnekort, og i tillegg har kameraet et innebygd internminne på 22 MB.

Digital SR - Shake Reduction - er navnet på teknologien Pentax har bygd inn i Optio S10 for å minske effekten av kamerarystelser. Løsningen fungerer på samme måte som på en annen nykommer fra Pentax akkurat nå, Optio Z10.

Du kan lese mer om Pentax Optio Z10 her.

Penere hudtoner

I tilknytning til teknologien for ansiktsgjenkjenning, som også er innebygd i Optio S10, har kameraet en innstilling kalt Natural Skin Tone, som skal gi bedre gjengivelse av hud og hudtoner.

En annen forhåndsinnstilling er Half-length Portrait, som automatisk beskjærer bilder av personer slik at bare overkroppen er med på bildet.

Pentax Optio S10 koster veiledende 2 495 kroner inklusive merverdiavgift. Mer info: www.fovi.no .

Les om:

Foto/video