Lett å strømme video til smart-tv

Lett å strømme video til smart-tv

Trådløs medieavspilling rett fra skrivebordet.

Ny tv eller medieboks til jul?

Ikke alle har Apples lille sorte, det vil si en Apple TV, i hjemmet.

Den har selvføligelig sine fordeler, med tilgang til omfattende medie-bibliotek, strømming og også tv-stasjoner.

Men dersom du har en nyere smart-tv, forsterker eller medieboks, kan du la en Mac være medisenteret og strømme derfra.

Det betyr at Mac-en ikke trenger å være fysisk tilknyttet tv-en, og dermed like gjerne kan være i et helt annet rom. Du må selvfølgelig kunne kontrollere den, enten direkte eller via skjemdeling fra en annen Mac.

I tillegg trenger selvfølgelig tv-en eller medieboksen være tilknyttet samme nettverk, enten det er kablet eller trådløst.

Det du trenger på Mac-siden, er en liten app kalt SofaPlay. Den koster 35 kroner, men Apples App Store-lisenser tillater installering på inntil fem ulike maskiner tilknyttet samme AppleID.

SofaPlay tillater strømming av både bilde, lyd og video fra en Mac til en moderne smart-tv som støtter UPnP eller DLNA Digital Media Renderer. Nyeste versjon støtter også Xbox One.

SofaPlay er superenkel i bruk, med et enkelt dra-og-slipp-grensesnitt, og brukerterskelen er dermed betraktelig lavere enn ved å installere en fullverdig medieserver som for eksempel Plex (som selvfølgelig har sine fordeler, igjen).

Nå er det dessverre slik at ikke alle lyd- og bildeprodukt-produsenter er like flinke til å følge standarder, så det er et poeng å teste programvaren før man går til innkjøp. Heldigvis finnes det en lite-versjon med tidsbegrensning som tillater dette - følge denne lenken.

Skulle SofaPlay fungere tilfredsstillende er det altså anledning til å kjøpe fullversjonen for 35 kroner i Mac AppStore her . Krever OS X 10.7 eller senere.

Du kan lese mer om SofaPlay her . Programmet er utviklet av et lite utviklerfirma i Wien, startet av to studenter.

Foto/video