Levende lcd fra Olympus

''Levende lcd'' fra Olympus

Olympus er allerede ute med en oppfølger til speilreflekskameraet E-400, som ble lansert i fjor høst.

E-410 er like lite og kompakt, men byr i tillegg på en «levende» lcd-skjerm som gir mulighet for kontinuerlig bildesøking på lcd-skjermen. Dette er vanlig på kompaktkameraer, men har til nå bare unntaksvis vært tilgjengelig på digitale speilreflekskameraer. Pionerkameraet var Olympus E-330, som kom for vel ett år siden. Canon har en lignende løsning på sitt nye proffkamera EOS 1D Mark III.

Olympus E-410 har en oppløsning på 10 megapiksler, som E-400, men har fått forbedret lysømfintlighet og en ny TruePic III-bildeprosessor, som særlig skal bidra til å minske bildestøyen.

Det er mulig å foreta kontinuerlig bildesøking på lcd-skjermen både i autofokus og i manuell fokus. Autofokus aktiveres ved at man trykker på fokuslåsknappen, som vipper opp speilet og vipper det ned igjen når automatisk fokusering er utført. I manuell fokus er det mulig å fokusere med 6x eller 10x forstørrelse på skjermen – ideelt for makrofokusering, ifølge Olympus.

LES OGSÅ: Olympus med et vell av nye kameraer

Seriebilder kan tas med hastighet på opptil tre bilder i sekundet i serier på inntil sju bilder i RAW-format.

Som vanlig blant speilreflekskameraene til Olympus har E-410 to minnekortplasser, en for CompactFlash og en for små xD-Picture Card-kort.

Olympus antyder at prisen for kamerahuset vil bli 6 490 kroner inklusive mva. Med standardzoomen på 14-42 mm blir prisen 6 990 kroner. Plusser man på med kompakt telezoom på 40-150 mm, blir prisen 7 990 kroner. Med andre ord ganske aggressiv prising.

E-510

Den store amerikanske fotomessen PMA har utløst et veritabelt skred av kameralansering, og Olympus har fulgt opp med E-510. Dette er også et 10-megapikselkamera, men med litt mer profesjonelt tilsnitt. Det er større og tyngre enn E-410 og har et skikkelig håndgrep. Dessuten har det innebygd bildestabilisator. Som E-410 har også E-510 kontinuerlig bildesøking på lcd-skjermen.

Prisen for kamerahuset er ventet å bli 6 990 kroner. For 500 kroner mer får man med 14-42 mm-objektivet. Går man opp til 8 490 kroner, får man også med 40-150 mm-objektivet.

Både E-410 og E-510 er ventet i salg i Norge i juni.

Olympus har for øvrig også varslet en oppfølger til proffkameraet E-1.

LES OGSÅ: Herlig kompakt fra Olympus

Les om:

Foto/video