LG med brillefrie 3d-skjermer og 3d-tv

LG med brillefrie 3d-skjermer og 3d-tv

LG viste at de mener alvor med 3d på mobile enheter på CES.

LG Electronics nyeste hd-tv, 65-tommeren LW6500, er en 3d-tv som bruker sirkulært polariserte 3d-briller for å skape 3d-bildet, tilsvarende de billige og lette brillene som brukes for 3d i kinosalen. Dette er en markant forskjell fra tidligere 3d-tv-er til hjemmebruk, som for det aller meste krever aktive lukkerbriller som veier mye mer, trenger batterier, og som koster rundt 1000 kroner stykket.

LES OGSÅ:

Sonys futuristiske 3d-hodesett

Polarisert 3d-teknologi reduserer ”crosstalk”, det vil si at man slipper problemet med at brillelinsene innimellom dobler eller lekker galt bilde hvis man skulle tippe litt med hodet. LG hevder også at brillene er flimmerfrie, slik at man slipper problemet med at alt omkringliggende lys synes å flimre voldsomt, noe som kan gi hodepine og gjøre øynene trette og slitne. Brillene veier bare 16 gram.

LW6500 er en kantbelyst LED-skjerm-tv med oppfriskningsrate på 200 hertz, tv-en støtter 2d-til-3d oppkonvertering, samt LGs Smart TV internett-funksjoner som LG Apps, Hulu Plus, YouTube osv.

Det er foreløpig ikke oppgitt noen pris for LW6500, men tv-en kommer på markedet kort tid etter CES, opplyser LG.

3d på mobil og bærbar

Selskapet viste fram en ny 4,3-tommers brillefri 3d skjerm for mobiltelefoner og en lignende prototyp 7-tommers 3d-skjerm på en bærbar tv.

4,3-tommers 3d-skjermen er en WVGA berøringsskjerm med oppløsning på 480 x 800 piksler og er myntet på smarttelefoner laget for filmvisning og spill, sier LG til PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Fleksible OLED- og e-papir-skjermer

LG bruker en parallakse barriereteknologi for å skape den brillefrie 3d-effekten. Teknologien bruker en serie små slisser på fronten av lcd-skjermen som blokkerer lys på en måte som gjør at høyre og venstre øye ser forskjellige bilder, og slik skapes illusjonen av dybde som gjør bildet tredimensjonalt. Selskapet hevder teknologien reduserer bildedobling (crosstalk) og gir en mye bedre brillefri 3d-opplevelse fra større vinkler enn tidligere.

LES OGSÅ:

Flimmerfri 3D fra LG

LG viste også fram en større brillefri 3d-skjerm, en prototyp mobil digital-tv med 7-tommers skjerm. Skjermen er stor nok til å brukes i et nettbrett, for eksempel.

Les om:

Foto/video